ANM a prelungit codul galben de ninsori şi viscol în Bucureşti şi 19 judeţe din estul şi sudul ţării. Lista drumurilor închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră pe 16 drumuri naţionale şi 47 judeţene este închisă din cauza viscolului şi a zăpezii.  ANM a prelungit codul galben de ninsori şi viscol în Bucureşti şi 19 judeţe din estul şi sudul ţării la ora 20.00, iar după această oră avertizarea se menţine pentru Muntenia şi Dobrogea, până la Galaţi şi Vrancea.

UPDATE 19.37 Avertizarea cod galben de ninsori şi vânt a fost prelungită până duminică, la ora 9.00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi. Potrivit noii avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în estul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei va mai ninge, în general slab, iar vântul va prezenta intensificări cu viteze la rafală de 45 - 55 de kilometri pe oră, local şi temporar viscolind sau spulberând zăpada.

UPDATE 17.45: În cadrul comandamentului de iarnă convocat la sediul Primăriei Generale a Capitalei, Sorin Oprescu a dat asigurări că în Capitală nu există probleme cu stocurile de antiderapant, aşa cum a fost dezinformat ministrul de Interne, Radu Stroe, la şedinţa cu prefecţii de dimineaţă, de la Guvern. „Nu admit să-şi bată joc de munca unor oameni nişte rapoarte. Concret, ma refer la declaraţia ministrului de Interne de dimineaţă şi fac următoarele precizări: în primul rând îi rog pe cetăţenii Bucureştiului să aibă încredere în administraţia actuală a oraşului. Ne-au dat aceste responsabilităţi şi ne ţinem de ele, în rest, sunt injurii aduse administraţiei. Apreciez telefonul ministrului de Interne, care şi-a cerut scuze. Mă face să cred că este un om onest şi pur şi simplu a fost dezinformat“, a declarat Oprescu, duminică după-amiază, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la primări.

UPDATE 15.07: Secretarul de stat din MAI Cătălin Chiper a declarat că mai sunt închise pe anumite tronsoane, din cauza ninsorii şi a viscolului, 15 drumuri naţionale din Buzău, Galaţi Vrancea şi Vaslui, precum şi 35 de drumuri judeţene, iar şapte localităţi sunt nealimentate cu energie electrică.

Cătălin Chiper a adăugat că nu sunt trenuri blocate şi nici aeroportui închise, precizând că în continuare rămân închise cele două porturi de la Constanţa, din cauza vântului puternic.


UPDATE 14.53 Primarul general Sorin Oprescu, a convocat comandamentul de iarnă, la sediul Primăriei Capitelei, începând cu ora 17.00.

„Va fi modificată atenţionarea care expiră la ora 14.00, pentru că pe Oltenia nu se opreşte, şi atunci o prelungim până la ora 20.00, la care se adaugă Bacău şi Vaslui, pentru că va avea zăpadă, slabă, dar cu vânt de 50-60 km/oră. Numai cantităţile de zăpadă nu impun cod, dar asociat cu vântul se impune cod galben”, a spus directorul ANM, Ion Sandu, la comandamentul de iarnă convocat, sâmbătă, la Guvern.

După ora 20.00, Oltenia va fi scoasă de sub codul galben, însă Muntenia, Dobrogea, până la Galaţi şi Vrancea vor rămâne sub această atenţionare. „Vom vedea dacă vom continua şi cu Bacău şi Vaslui”, a adăugat directorul ANM.

Autorităţile au închis mai multe drumuri naţionale şi judeţene din cauza ninsorii abundente şi a viscolului. Pe alte drumuri naţionale, circulaţia auto a fost restricţionată pentru autoturismele mai mari de 3,5 tone. Potrivit datelor furnizate de către Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei, traficul pe DN2 Tişiţa- Adjud a fost reluat.

Lista drumurilor naţionale închise:

  • DN22 Râmnicu Sărat – Băile (judeţul Buzău);  
  • DN23A Focşani – Ciorăşti (judeţul Vrancea);  
  • DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (judeţul Vrancea);  
  • DN2N Bogza – Dumitreşti (judeţul Vrancea);  
  • DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) – Podul Turcului (judeţul Bacău) – Adjud (judeţul Vrancea);  
  • DN24B Huşi – Albiţa (judeţul Vaslui);  
  • DN26 Murgeni – Blăgeşti (judeţul Vaslui);  
  • DN25A Hanu Conachi (judeţul Galaţi) – Năneşti (judeţul Vrancea);  
  • DN23 Focşani – Năneşti (judeţul Vrancea);  
  • DN2L Tişiţa – Satu Nou (judeţul Vrancea);  
  • DN24A Murgeni – Huşi (judeţul Vaslui);  
  • DN2F Vaslui – limita cu judeţul Bacău;  
  • DN24D Bârlad (judeţul Vaslui) - Vânători (judeţul Galaţi);  
  • DN2M Focşani – Odobeşti (judeţul Vrancea).

Lista drumurilor naţionale închise pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone:

  • DN2 Obrejiţa – Tişiţa (judeţul Vrancea), restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;  
  • DN23 Năneşti – Măicăneşti (judeţul Vrancea), restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;  
  • DN28A Paşcani – Moţca (judeţul Iaşi), restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;  
  • DN24 Crasna – Iaşi, restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;  
  • DN24A Bârlad – Murgeni (judeţul Vaslui), restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;  
  • DN24B Crasna – Huşi (judeţul Vaslui), restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;  
  • DN28 Tomeşti (judeţul Iaşi) – Albiţa (judeţul Vaslui), restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Bucureşti: Prefectul Capitalei şi ministerul Internelor au purtat o discuţie aprinsă, sâmbătă dimineaţă. Motivul scandalului a  avut în vedere lipsa stocurilor de material antiderapant în Capitală.

Vaslui: La Vaslui, un angajat al unei firme de deszăpezire, a pierdut controlul utilajului pe care îl conducea şi a ieşit de pe carosabil.

Brăila: În urma fenomenelor meteorologice manifestate la nivelul judeţului Brăila,  situaţia în judeţ rămâne critică: drumuri închise, restricţii de trafic şi localităţi fără curent.

Buzău: Un ploieştean a rămas fără permis de conducere după ce a păcălit un filtru de poliţie şi a pătruns pe DN 22, drum înzăpezit şi închis. 

Constanţa: În Constanţa porturile au fost închise, însă starea carosabilului se păstrează în condiţii bune, în urma intervenţiilor cu utilajele speciale de deszăpezire.

Cluj-Napoca: Soare şi nori pe cerul Clujului, la prânz, temperaturile vor ajunge la -3 grade Celsius. Nici duminică, temperaturile nu vor trece de – 2 grade Celsius la Cluj-Napoca.  

Baia-Mare: În Maramureş se circulă fără probleme. Niciun drum nu a fost blocat din cauza ninsorilor

Din cauza vântului puternic, porturile maritime din Constanţa şi Agigea au fost închise. În cadrul Comandamentului de Iarnă, prefectul Constanţei a declarat că speră să rezolve problema până diseară. De asemenea, cauza vântului puternic a fost oprită şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial. 

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănăţii a declarat că există un caz în judeţul Vaslui unde un bărbat este suspect de infarct şi trebuie transportat de urgenţă.

„Bărbatul se află internat în spital, dar conducerea spitalului a solicitat elicopterul pentru a fi transportat de urgenţă la Iaşi. În acest caz se pune problema rafalelor de vânt, şi pilotul este cel care decide dacă misiunea va avea loc. De asemenea s-au pus la dispoziţie în toată ţara elicoptere SMURD, dar şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat Raed Arafat.


 


 


 


 


 


 


 


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite