Amenzi de aproape 400.000 de lei, după controale privind depozitarea şi paza bunurilor şi valorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au identificat probleme la sistemele de alarmare din hipermarketuri şi supermarketuri
Poliţiştii au identificat probleme la sistemele de alarmare din hipermarketuri şi supermarketuri

Poliţiştii au dat 352 de amenzi, de aproape 400.000 de lei, după ce au controlat peste 6.100 de unităţi cu încasări însemnate, printre care hipermarketuri şi supermarketuri, la care au fost găsite probleme privind sistemele de alarmare din zonele de depozitare a valorilor sau la asigurarea cu pază.

Controalele au fost făcute în perioada 9-19 decembrie, de poliţiştii specializaţi în sisteme de securitate, la unităţi economice şi la transporturi de valori monetare, fiind date 352 de amenzi, în valoare de aproximativ 386.700 de lei, arată joi Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Astfel, au fost verificate 6.172 de unităţi economice cu încasări însemnate, precum hipermarketuri, supermarketuri, centre comerciale, centre de procesare de valori monetare, casierii colectoare şi alte locuri de depozitare.

Dintre acestea, 157 de unităţi aveau deficienţe privind protecţia mecano-fizică a spaţiilor de depozitare, la 227 de unităţi au fost găsite nereguli la sistemele de alarmare destinate locurilor de depozitare, iar 162 de unităţi aveau probleme la asigurarea cu pază.

"În scopul corectării deficienţelor constatate în sectorul depozitării valorilor monetare, au fost aplicate unităţilor respective 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 220.700 de lei", a precizat Poliţia Română.

De asemenea, au fost controlate 1.193 de transporturi de valori, dintre care 738 aparţineau unor societăţi specializate de pază, licenţiate pentru executarea acestor activităţi şi 455 aparţineau unităţilor economice deţinătoare de bunuri şi valori în regim propriu.

Unele probleme constatate puteau pune în pericol securitatea valorilor transportate şi chiar viaţa şi integritatea persoanelor, potrivit sursei citate.

"Au fost constatate, în 164 de situaţii, aspecte negative cu impact potenţial asupra securităţii valorilor transportate şi chiar a vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor, iar ca urmare a deficienţelor constatate în transporturile de valori monetare, au fost aplicate unităţilor respective 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 21.000 de lei", a mai arătat Poliţia Română.

Poliţiştii au controlat şi 363 de transporturi de valori monetare efectuate de CNPR SA, pentru a deficienţele constatate fiind date 47 de amenzi, în valoare de aproape 145.000 de lei.

"În urma controalelor efectuate au fost dispuse măsuri de reorganizare a activităţii pentru cazurile în care s-a constatat că nu sunt luate toate măsurile de securitate pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de pază, transport de valori şi asigurare a securităţii obiectivelor de pe raza de competenţă", se mai arată în comunicatul citat.

Acţiunea a urmărit îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie, fiind coordonată de Direcţia de Ordine Publică din Poliţia Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite