Primul bulevard cu şină de tramvai "verde" din Capitală, finalizat anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulevardul Liviu Rebreanu va fi finalizat anul viitor şi va include primul traseu verde pentru tramvaie din Bucureşti. FOTO http://www.gruengleisnetzwerk.de
Bulevardul Liviu Rebreanu va fi finalizat anul viitor şi va include primul traseu verde pentru tramvaie din Bucureşti. FOTO http://www.gruengleisnetzwerk.de

Bulevardul Liviu Rebreanu, aflat în reparaţii generale încă din luna mai 2011, este departe de a fi fiinalizat, însă proiectul municipalităţii este de a-l transforma într-unul ultramodern, cu spaţiu verde între şinele de tramvai şi parcări în dreptul parcului IOR.

Şoferii care tranzitează această zonă a Capitalei sunt foarte deranjaţi de ritmul în care lucrările de modernizare avansează, însă veştile venite din partea municipalităţii nu sunt deloc îmbucurătoare. Cel mai probabil, dacă nu vor mai apărea probleme neprevăzute în noiembrie 2013 se va putea circula normal pe bulevardul Liviu Rebreanu.

Imaginea şantierului este de-a dreptul apocaliptică: şinele de tramvai au fost scoase în primăvara anului trecut, trotuarele au fost sparte câteva luni mai târziu, iar în vara aceasta a fost decopertat şi asfaltul de pe carosabil. Singura evoluţie a şantierului de până acum a fost astuparea craterului rămas în locul şinelor şi montarea a 55% din lungimea noilor şine de tramvai.

Între timp, odată cu venirea iernii şi a ninsorilor, şantierul a paralizat din nou, muncitorii au plecat iar utilajele au fost lăsate pe marginea drumului, în aşteptarea vremii favorabile.

Deşi Primăria Sectorului 3 prevăzuse asfaltarea bulevardului la scurt timp după decopertare, această lucrare nu s-a putut realize deoarece au fost descoperite unele defecţiuni ale stratului de bază existent. În prezent, se caută o soluţie convenabilă pentru remedierea acestei probleme, evitându-se astfel problemele ulterioare ale noului strat de asfalt.

Totuşi, atunci când proiectul va fi finalizat, respectivul bulevard va fi unul dintre cele mai modern din Capitală, deoarece municipalitatea a decis ca zona cuprinsă între şinele tramvaiului să fie pavată cu un covor de gazon. Şina de tip Green Track (n.r. şină verde) va fi separată de partea carosabilă pentru protejarea gazonului. În intersecţii şi în staţiile de tramvai de pe bulevardul Liviu Rebreanu şina de tramvai va fi înglobată în asfalt.

Termenul de predare a lucrării de pe Bulevardul Liviu Rebreanu este noiembrie 2013, potrivit reprezentanţilor municipalităţii, însă acest termen s-ar putea amâna în cazul în care nu se vor găsi banii necesari în bugetul municipalităţii nici în 2013.

Ultima reabilitare a acestui tronson a fost efectuată în anul 1985.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite