Pieţarii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru produse stricate din cauza caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 60.000 de lei după ce aceştia au găsit mai multe produse stricate în două pieţe din Bucureşti.

Produsele stricate au fost găsite la mai mulţi comerciaţi din Piaţa Sudului şi Piaţa Matache din Capitală, potrivit reprezentanţilor instituţiei, citaţi de Medifax.

Inspectorii ANPC au făcut controale sâmbătă în cele două pieţe vizând conformitatea alimentelor expuse perisabilităţii în condiţiile temperaturilor ridicate şi au găsit diverse produse expirate, de la icre, la cârnaţi şi mici, carne stricată care era ţinută în continuare în combina frigorifică a magazinului, ouă sparte care erau de asemenea păstrate, pulpe de pui care fuseseră decongelate şi apoi recongelate şi alimente fără acte de provenienţă sau pe care nu era imprimată data de expirare.

Astfel, au fost aplicate amenzi de peste 60.000 de lei unui număr de aproximativ 15 comercianţi, cea mai mare sancţiune fiind de 10.000 de lei, au precizat sursele citate.

Pe aceeaşi temă:

15.000 de lei, amenzi pentru specula în pieţe şi tulburarea ordinii publice în sectorul 6

Inspectorii Capitalei au verificat şantierul metroului Drumul Taberei. Primarul sectorului 6 a fost sesizat de cetăţenii nemulţumiţi

Amenzi de peste 23.000 de lei aplicate în urma controalelor efectuate la ştranduri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite