Oprescu: Spitalele „Foisor“ şi „Gomoiu“ vor fi gata până la începutul anului 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat, vineri, stadiul lucrărilor de constructie de la spitalele „Victor Gomoiu“ şi „Foişor“ şi a spus că până la începutul anului 2016, cel târziu, acestea ar putea deveni funcţionale.

Noua clădire a Spitalului „Gomoiu“ are şase etaje şi este construită în curtea actualei unităţi sanitare. Aceasta funcşionează într-un sediu vechi de circa 100 de ani.

Odată cu ridicarea noii clădiri, numărul paturilor de la „Gomoiu“ va creşte de la 159 la 278, urmând ca şi numărul sălilor de operaţie să crească de la două, la zece. Totodată, noul spital va avea şi o serie de noi secţii: chirurgie cardiovasculară, cardiologie intervenţională şi cardiologie pediatrică.

„Avem nevoie de un spital de copii în această zonă a Capitalei, care va reprezenta o alternativă pentru Spitalul Grigore Alexandrescu. Acest spital este o mândrie pentru noi, mai ales că, în ultimii 30 de ani, nu s-a mai construit nimic în România“, a spus edilul-şef.

Noua unitate medicală va avea un spaţiu verde de 3.400 de metri pătraţi, dar şi o parcare cu 119 locuri, dintre care cinci destinate ambulanţelor.

În ceea ce priveşte vechea clădire a Spitalului „Victor Gomoiu", aceasta va fi consolidată şi restaurată, urmând să fie legată de corpul nou printr-o pasarelă de sticlă. Vechiul corp va deveni un centru de formare profesională pentru studenţi, rezidenţi şi specialişti şi va găzdui săli de curs, de conferinţe, biblioteci şi laboratoare.

Patru etaje, gata la „Foişor“

Lucrările de la Spitalul „Foişor“ au avansat şi în acest moment este gata un corp de clădire cu patru etaje, iar noua clădire va fi dată în folosinţă, cel mai târziu, în februarie 2014. Capacitatea spitalului Foişor va creşte,  numărul de paturi va fi suplimentat cu circa 130, urmând să se mărească şi numărul sălilor de operaţie de la cinci la opt.

Pe aceeaşi temă:

Trei spitale din Capitală se vor transforma în unităţi moderne dotate cu aparatură de ultimă generaţie

Managerii a două spitale din Bucureşti şi unul din Ilfov, declaraţi incompatibili

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite