Oprescu, despre reţinerea lui Mădălin Dumitru: Fiecare este responsabil de ce face. Justiţia îşi va spune cuvântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat despre reţinerea şefului Direcţiei Infrastructură, Mădălin Dumitru, că le-a atras atenţia la toţi, de şase ani, de când lucrează în această echipă, precizând că fiecare este responsabil de ce face, justiţia fiind cea care îşi va spune cuvântul.

„ De unde dracu să ştii? Le-am atras atenţia la toţi, de şase ani (..) Ce să comentez? O să îşi spună cuvântul justiţia, fiecare e responsabil de ce face. Asta e treaba procurorilor, să se pronunţe“, a precizat Oprescu, la Parlament, unde a participat la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi, scrie Mediafax.

Primarul general a mai spus  că nu ştie ca procurorii să mai fi cerut documente de la Primăria Capitalei, dar a ţinut să precizeze că le stă la dispoziţie.Sorin Oprescu a respins şi informaţia potrivit căreia ar avea o relaţia de rudenie, prin alianţă, cu Mădălin Dumitru.

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat ieri că l-au suspendat din funcţie pe directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice, Mădălin Dumitru, după ce acesta a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mădălin Dumitru a luat mită două maşini de lux, 50.000 de euro şi 9.000 de lei, de la două firme, pentru a le obţine lucrări în subcontractare şi a recepţionat lucrări neefectuate la Pasajul Băneasa, fiind decontaţi în plus 701 metri de parapet, potrivit DNA.

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 5 iunie, ora 14.15, a lui Mădălin Ionică Dumitru, director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, pentru fals în declaraţii (trei acte materiale), efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la delapidare, în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu şi trei infracţiuni de trafic de influenţă, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite