FOTO Oamenii străzii din Capitală sunt transportaţi în centrele sociale ale municipalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii străzii sau trecătorii afectaţi de ger s-au oprit la bucătăriile mobile ale municipalităţii FOTO PMB
Oamenii străzii sau trecătorii afectaţi de ger s-au oprit la bucătăriile mobile ale municipalităţii FOTO PMB

După ce meteorologii au anunţat că Bucureştiul va fi lovit de un val de ger, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Capitalei a început o campanie de adăpostire a persoanelor fără locuinţă. Până acum, 875 de oameni ai străzii au fost cazaţi în centrele sociale ale Primăriei.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială, alături de cei ai Poliţiei Locale, au demarat o campanie de adăpostire a oamenilor străzii, astfel încât persoanele fără locuinţă se pot bucura în această perioadă de adăpost gratuit şi mâncare caldă.

În centrele sociale pe care Primăria Capitalei le are sunt cazate în acest moment 875 de persoane fără locuinţă, iar joi noapte, 12  au fost transportate în locuinţele în care mai erau locuri libere. Până acum, poliţiştii locali au identificat şi dus în centrele municipalităţii 73 de persoane defavorizate.

Soluţii împotriva gerului: ceai şi supă

În această dimineaţă, Primăria Capitalei a reluat programul prin care distribuie supă caldă şi ceai, iar în acest moment pe străzile Bucureştiului se află trei bucătării mobile amplasate la Gara de Nord, Piaţa Sf. Gheorghe şi Poşta Vitan.

Până la ora 12.00, au fost distribuite circa 1.500 de ceaiuri, atât pentru persoanele fără adăpost cât şi pentru trecătorii care voiau să se încălzească. O altă bucătărie mobilă se plimbă pe străzile Capitalei, oferind haine groase şi bocanci celor care refuză să meargă în adăposturile Primăriei.

Pe lângă bucătăriile mobile, în alte locuri din oraş au fost amenajate puncte fixe din care se distribuie supă caldă şi ceai: strada Foişorului nr. 56-58, strada Dristorului nr. 81-88, Calea Şerban Vodă nr. 48, strada Maximilian Popper nr. 17 a, Calea Griviţei nr. 216, Calea Ferentari nr.191, strada Agricultori nr. 105, şoseaua Viilor nr. 44 şi strada Mitropolit Filaret nr. 41.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite