FOTO Unde petrece Bucureştiul de Halloween. Cum s-au deghizat tinerii la party-urile de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halloween 2012, în clubul Control. FOTO Facebook Control Club
Halloween 2012, în clubul Control. FOTO Facebook Control Club

Halloweenul a devenit una dintre cele mai populare sărbători în rândul tinerilor bucureşteni, care, an de an, în noaptea de 31 octombrie, umplu cluburile şi barurile, deghizaţi în cele mai trăsnite personaje. Anul acesta, ei pot alege între zeci de petreceri, filme sau dulciuri.

Sărbătoarea „americană“ Halloween este, de fapt, un vechi obicei de origine celtică, cu un amalgam de rădăcini în tradiţii păgâne şi creştine. Numele provine dintr-o variantă scoţiană a denumirii „All-Hallows-Even“, care înseamnă „noaptea tuturor sfinţilor“, întrucât, în Creştinismul apusean, la data de 1 noiembrie este sărbătorită Ziua Tuturor Sfinţilor. Astăzi, Halloweenul se ţine în foarte multe ţări din lume, iar în Statele Unite şi în Canada este cel mai popular.

Sărbătoarea a pătruns, de ani buni, şi în România, unde tot mai mulţi tineri reţin data de 31 octombrie drept un prilej de sărbătoare. Însă, din tradiţiile specifice acestei zile, precum colindatul, jocurile, dovlecii sculptaţi, merele glazurate sau plăcinta de dovleac, românilor le plac cel mai mult petrecerile cu costume. În Bucureşti, cluburile devin neîncăpătoare în perioada din preajma nopţii dintre 31 octombrie şi 1 noiembrie, iar tinerii bucureşteni au de ales între atât de multe petreceri încât, dacă ar ajunge la toate, probabil ar umbla deghizaţi o săptămână întreagă. Mărturie stau şi fotografiile de la petrecerile de anul trecut. 

Vampiri, vârcolaci şi alte soiuri de morţi-vii, personaje din filme, animale, zâne, clovni, văduve negre, vrăjitoare sau monştri – toţi vor ieşi pe străzi la sfârşitul acestei săptămâni şi se vor întrepta ţintă spre cluburile şi discotecile care îi aşteaptă cu petreceri tematice şi cu reduceri pentru deghizările reuşite. Cu toate acestea, nici cei care, din lipsă de inspiraţie sau din alte motive, rămân necostumaţi nu vor pierde ocazia să se distreze în acest weekend. De asemenea, cu ocazia Halloweenului, bucureştenii vor avea parte şi de târguri de dulciuri, filme de groază sau chiar de o paradă de biciclete.

Petreceri pentru toate tipurile de monştri

În Hard Rock Café, petrecerea de Halloween, de joi noapte, începe la ora 19.00 şi va goni spiritele rele cu un concert live susţinut de formaţia Trooper.

În zona Timpuri Noi, Atelierul de Producţie sărbătoreşte varianta mexicană a Halloweenului: Día de los Muertos. Spaţiul va fi decorat în stil Mexican, însă, în loc de mariachi, atmosfera va fi întreţinută de DJ-ii din Marea Britanie Benny Page, Flowdan şi Kahn.

Journey Pub promite, vineri seară, o experienţă terifiantă, cu băuturi tematice, prăjituri din partea casei şi reduceri de 10% pentru cei deghizaţi. Tot din partea casei va fi şi plăcinta de dovleac din Open Pub, unde pe 30 octombrie, este seară de karaoke cu heliu, pentru toţi amatorii de experienţe inedite.

Nici cluburile de fiţe din Bucureşti nu au uitat de Halloween. În Bamboo se anunţă o seară de joi, pe cât de terifiantă, pe atât de incendiară şi spectaculoasă. Invitaţii muzicali special sunt DJ Sava şi Raluka, iar cel mai înfricoşător costum va câştiga o excursie la Viena, promit organizatorii.

Târg de dulciuri

Târgul de dulciuri „Sweet Fest“ revine în Capitală cu ediţia de Halloween. Între 1 şi 3 noiembrie, de vineri până duminică, între orele 10.00 şi 20.00, la Hanul lui Manuc, bucureştenii vor avea ocazia să guste din deserturi home-made, sortimente de ciocolată, praline şi cafea, cupcakes, clătite, cozonaci şi celebrele prăjituri tematice. 

Ca la fiecare ediţie, ciocolata rămâne produsul-vedetă, fiind prezentă în diverse culori, arome seducătoare şi forme spectaculoase. Simplă sau cu alune, fructe ori condimente, ciocolata va fi principala atracţie a târgului.

De asemenea, vizitatorii vor putea asista la demonstraţii culinare de preparare a dulciurilor vegane, din ingrediente crude, organice, în cadrul cărora creatoarea „Les petit desserts“, Anneline, va împărtăşi secretele reţetelor sale. Aceeasul la târg este gratuit.

Halloween cinefilic

O seară terifiantă nu ar fi nimic fără bine-cunoscutele filme de groază. La Cinemateca Eforie, începând cu ora 20.00, noaptea va fi dedicată contelui Dracula, cu cinci filme clasice despre personajul transilvan, realizate de-a lungul a 57 de ani: „Nosferatu“ (1922), regizat de F.W. Muranu, „Dracula“ (1931), de Tod Browning, „Dracula“ (1958), de Terence Fisher, „Sânge pentru Dracula“ (1974), de Paul Morrissey, şi „Nosferatu: fantoma nopţii“ (1979), de Werner Herzog. Preţul biletelor este de 10 lei.     

Şi la Cinema Pro este program special de Hallowen: începând cu ora 00.30, vor fi proiectate două filme de groază, „Carrie“ şi „Trăind printre demoni“, ambele la preţul promoţional de 15,4 lei. Şi la cinematograful Hollywood Multiplex sunt reduceri de Halloween la bilete şi la băuturi.

De Halloween, pe bicicletă

Bicicliştii se întâlnesc, joi, la ora 19.00, la Izvor, pentru a porni în „Halloween Bike Parade“, o plimbare organizată cu bicicletă, în care participanţii vor avea costume, măşti şi multe lumini. Evenimentul se va încheia la ora 22.00, iar organizatorii nu au stabilit încă traseul.

Party-urile din oraş

Miercuri
20.00 Rock'n Halloween, Ageless Club
21.00 Karaoke cu Heliu! Placinta de Dovleac si Ravase! , în Open Pub
22.00 Blazing Vibez Haloween Edition, în clubul Goblin


Joi
21.00 Halloween Party cu Trooper, în Hard Rock Café
21.00 Halloween Massacre, în Club Fire
21.00, Playlist oribil de Halloween, în clubul Puzzle
21.00 Halloween Special, în club Underworld
22.00 Control Halloween Bash, în Club Control
20.00  Halloween: Zombify Yourself, în cluburile Expirat şi OtherSide
22.00 Halloween Party, în Bastards Club
22.00 Scary Journey, în Journey Club
22.00 Drink or Treat - Halloween Party, în clubul B52
22.00 Cloud Riders pres. Halloween Ball at the Palace, în clubul Palatul H. Spayer
23.00 Halloween Night, în Bamboo Club Bucharest
23.00 TzinaHalloween, în clubul Mansarda

Vineri
21.00 All Hallows Nights, în clubul bucureştean Stuf Vama Veche
21.30 Halloween Party, clubul Modelier
22.00 Dia de Muertos, în clubul Atelierul de Producţie
23.00 Techno Muk - Halloween Hangover, în POD la Historia

Pe aceeaşi temă:

FOTO Tărâmul Contelui Dracula, acaparat de vrăjitoare şi strigoi

Contele Dracula vă invită de Halloween la Castelul Bran

VIDEO Genul horror, din nou la modă. Top 10 filme de groază iconice

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite