Elcen sistează reparaţiile şi reviziile planificate în Bucureşti Sud începând de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul de energie electrică şi termică Elcen a anunţat, marţi, că sistează lucrările de reparaţii şi renunţă la reviziile planificate ale termoficării din Bucureşti Sud începând de miercuri, 15 iunie, măsură care va pune la dispoziţia RADET conductele magistralei din sud pentru a tranzita energia termică produsă în CET Progresul, astfel încât bucureştenii din cartierul Colentina să poată beneficia de apă caldă.

Locuitorii din mai multe zone ale Capitalei s-au plâns că au rămas în ultimele zile fără apă caldă, în timp ce două dintre cele patru centrale ale ELCEN erau oprite.

Calendarul iniţial al lucrărilor, comunicat de Elcen în luna februarie, prevedea că CET Sud ar fi trebuit să intre în revizie între 6 şi 26 iunie.

„Elcen sistează lucrările de reparaţii şi renunţă la restul reviziilor planificate ale termoficării din Bucureşti Sud începând de miercuri, 15 iunie. În acest mod, conductele magistralei din Sud vor fi puse la dispoziţia Regiei pentru a tranzita energia termică produsă în CTE Progresu, astfel încât locuitorii din cartierul Colentina, sectorul 2 să poată beneficia de apă caldă, în condiţii normale, în cel mai scurt timp“, a anunţat Elcen. 

Însă Elcen nu a răspuns faborabil solicitării RADET de a porni CET Grozăveşti până la finalizarea lucrărilor de revizie la CET Sud.

În prezent, ELCEN are pornite centralele CET Vest şi CET Progresul, CET Sud fiind în revizie, iar CET Grozăveşti fiind în rezervă.

Reprezentanţii companiei au precizat faptul că responsabilitatea legată de starea reţelei de distribuţie cade în sarcina RADET. 

Săptămâna trecută, Elcen a reacţionat dur la acuzaţiile RADET, regie deţinută de Primăria Generală a Capitalei, susţinând că locuitorii din zonele Colentina şi Pantelimon nu au apă caldă pentru că RADET a închis voluntar 75 de puncte termice din sectorul 2, versiune care contrazice varianta prezentată de regia bucureşteană.

Elcen are de recuperat de la RADET 3,6 miliarde de lei, reprezentând datorii istorice acumulate în ultimii ani.

La rândul lui, producătorul de energie electrică şi termică controlat de Ministerul Energiei are datorii către furnizorii de gaze de circa 550 milioane de lei, dintre care 330 milioane lei către Romgaz.

Elcen a reuşit să pună proprire pe conturile RADET în martie 2016, pentru a recupera o parte din datorii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite