Dispută de pe un grup de WhatsApp, ajunsă în instanţă: „Nu este în stare să strângă rahatul câinelui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O dispută de pe grupul de Whatsapp a ajuns să fie tranşată de instanţă FOTO Shutterstock
O dispută de pe grupul de Whatsapp a ajuns să fie tranşată de instanţă FOTO Shutterstock

Doi bucureşteni au ajuns să se judece pentru că s-au jignit în discuţiile de pe grupul de WhatsApp al asociaţiei de locatari. Instanţa le-a respins cererea ambilor „combatanţi”, dar sentinţa nu este definitivă.

Proprietarul unui apartament din Bucureşti l-a dat în judecată pe preşedintele asociaţiei de locatari, cerându-i daune morale de 30.000 de lei pentru „jignirile“ aduse pe grupul de WhatsApp al asociaţiei de locatari. Aici se discuta intens despre conduita sa.

„Este un răspuns de la Primărie, care a fost afişat la parter, dar rupt de aceiaşi oameni cu probleme psihice care rup toate informaţiile, taie cabluri, vopsesc de capul lor, că nu are rost să ne mai ascundem“, este unul dintre mesajele preşedintelui de asociaţie, pentru care a fost deschis proces.

Într-un alt mesaj, preşedintele îl acuză pe proprietarul-problemă că a tăiat cablurile de la o cameră de supraveghere. „Avem copii, părinţi care vin în vizită şi nu beneficiem de protecţie doar că un nebun taie cablurile şi toată lumea ştie cine. Eu nu voi accepta acest lucru din partea unui presupus arhitect trăit în Germania care nu este în stare să strângă rahatul câinelui“, este un alt mesaj considerat jignitor.

„Investigatorul gospodin 007“

La rândul său, preşedintele asociaţiei de locatari a formulat o cerere reconvenţională, cerând daune morale de 50.000 de lei de la proprietarul în cauză, pentru că „a făcut mult mai multe afirmaţii tendenţioase şi calomnioase la adresa sa şi a familiei sale“.

Preşedintele a mai arătat că vecinul său îl acuză de furt şi îl insultă „în mod evident, folosind tot felul de exprimări plastice, citate şi proverbe“. El s-a mai plâns că acesta îl face „ipocrit“, „nesimţit“, spune că suferă de „isterie paranoică“, îl numeşte „investigatorul gospodin 007“ şi îl acuză că este mitoman.

Verdictul instanţei: „Judecăţi de valoare“

Judecătoria Sectorului 2 a respins atât cererea prin care proprietarul cerea daune morale de 30.000 de lei, cât şi cererea prin care preşedintele asociaţiei de locatari a cerut daune morale de 50.000 de lei. „Este important a se avea în vedere şi contextul în care au fost făcute judecăţile de valoare de către toate părţile, respectiv existenţa unor neînţelegeri cvasi-permanente manifestate pe durata mai multor ani între părţi, ce au la bază chestiuni referitoare la administrarea spaţiilor comune”, a arătat judecătorul.

Magistratul a mai motivat în sentinţă că „prin limbajul folosit, atitudinea reclamantului-pârât (n.r. proprietarul) exprimată în mesajele comunicate nu depăşeşte limita unui discurs menit să exprime nemulţumire, suferinţă ori supărare, nefiind de natură a provoca un disconfort emoţional pârâtului-reclamant (n.r. preşedintelui asociaţiei)“. 

Sentinţa nu este însă definitivă.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Mămică obligată să-i achite daune morale educatoarei pe care a acuzat-o că doarme în timp ce copiii au nevoie la toaletă

Daune morale de 100.000 de euro pentru o fetiţă rămasă cu o „gaură în cap” după o furtună devastatoare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite