COVID-19 - Firea anunţă mai puţine autobuze, troleibuze şi tramvaie în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Capitalei spune că se fac dezinsecţii în fiecare zi în mijloacele de transport
Primarul Capitalei spune că se fac dezinsecţii în fiecare zi în mijloacele de transport

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat faptul că în Bucureşti vor circula cu 25% mai puţine autobuze, troleibuze şi tramvaie.

„Am luat şi noi un set de măsuri care derivă, unele dintre ele, din textul decretului pentru situaţii de urgenţă şi altele în urma decizilor luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Trebuie să redimensionăm parcul auto. Astăzi, în jurul prânzului, anunţăm dispoziţia şi oficial. Trebuie să îi protejăm în primul rând pe călători, dar sunt din ce în ce mai puţini în aceste zile, pentru că au înţeles mesajul autorităţilor de a nu face acele drumuri care nu sunt obligatorii, şi trebuie să îi protejăm şi pe conducătorii auto, pentru a nu intra la un moment dat în siuaţia în care să nu aibă cine să mai conducă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta spune că parcul STB se va reduce din cauza reducerii numărului de călători dar acest lucru nu este un motiv de îngrijorare. În plus, toate aceste vehicule se dezinfectează în contextul epidemiei de coronavirus.

„Începând de mâine dimineaţă se va reduce parcul auto al STB, dar nu este un motiv de îngrijorare, pentru că în ultimele zile s-a redus simţitor numărul călătorilor. Realizăm dezinfecţii în fiecare zi, chiar de câteva ori pe zi, protejăm călătorii şi conducătorii auto”, a mai spus Firea, conform Digi24.

Primarul a anunţat că se vor prelungi toate termenele pentru firmele şi persoanele care au solicitat certificate de urbanism sau autorizaţii de construire sau diverse aprobări.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite