Comorile Chinei vin la Bucureşti: celebra armată de teracotă va fi expusă la Muzeul Naţional de Istorie. Cât costă biletul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Faimoasele figurine de teracotă aparţinând armatei îngropate de la Xi`an vor fi expuse la Muzeul de Istorie FOTO mnir.ro
Faimoasele figurine de teracotă aparţinând armatei îngropate de la Xi`an vor fi expuse la Muzeul de Istorie FOTO mnir.ro

O expoziţie inedită va fi găzduită de Muezul de Istorie din Bucureşti în perioada 30 aprilie – 1 august cu numele ”Comorile Chinei ”. 100 de piese originale din cultura chineză vor fi expuse, printre care şi faimoasa armată de teracotă din dinastia Qin, dar şi alte bunuri culturale legate de Drumul Mătăsii.

Publicul român va putea admira figurine de teracotă aparţinând celebrei armate îngropate de la Xi’an. Totodată, cei pasionaţi de istorie au ocazia de a admira varii obiecte din jad, ceramică pictată, bronz, porţelan, piatră, piese semnificative pentru ceea ce înseamnă contribuţia Chinei la moştenirea culturală a planetei.

Potrivit organizatorilor, expoziţia reprezintă expresia unui demers major de diplomaţie culturală şi, deopotrivă, un eveniment muzeal de referinţă având co-organizatori Muzeul Palatului, Muzeul din Shanghai şi Centrul pentru Promovarea Patrimoniului Cultural din Shaanxi.

Expoziţie rară

Proiectul expoziţional “Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză. Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze.

Expoziţia va fi deschisă pentru public de marţi, 30 aprilie, începând cu ora 10.00 până la orele 18.00 şi va putea fi vizitată până în data de 1 august. În perioada 30 aprilie - 1 august 2013, muzeul va avea un program de vizitare extins, astfel că va fi deschis de marţi până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00, iar în ultima sâmbătă a fiecărei luni, programul se va prelungi până la orele 22.00.

Costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor “Comorile Chinei”, “Tezaur Istoric”, “Lapidarium-Copia Columnei lui Traian” şi a expoziţiilor temporare, va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 50 lei pentru pachet familial care include 2 adulţi şi maxim 3 copii cu vârsta până în 18 ani. Va exista de asemenea, în această perioadă, opţiunea “acces rapid” în muzeu, care costă  50 lei.

Celebra armată îngropată, alcătuită din câteva mii de soldaţi din teracotă îngropaţi cu caii lor, a fost descoperită în 1974, de câţiva ţărani chinezi, care săpau un puţ în apropiere de necropola lui Qin Shihuang, primul împărat al Chinei. Armata de teracotă, supranumită uneori şi "armata de argilă", reprezintă una dintre descoperirile arheologice cele mai importante din secolul al XX-lea. Locul în care a fost descoperită a devenit unul dintre cele mai frecventate situri turistice din China.

Qin Shihuang a rămas în istorie drept unificatorul imperiului chinez şi fondator al dinastiei Qin (221 - 206 î.e.n.).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite