România se pregătește pentru un nou val de căldură. Jumătate de țară intră sub Cod galben de caniculă

0
0
Publicat:

ANM a emis două atenționări Cod galben de caniculă pentru 13 județe și București, luni, și pentru alte 17 județe și Capitală, marți.

Val de căldură în România - Foto Arhiva
Val de căldură în România - Foto Arhiva

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări Cod galben de caniculă, primul valabil în cursul zilei de luni în 13 judeţe şi în Bucureşti, iar al doilea marţi, pe raza a 17 judeţe şi în Capitală. 

Luni, în majoritatea regiunilor Olteniei, Munteniei și parțial în Dobrogea continentală, temperaturile vor fi neobișnuit de înalte pentru această perioadă, atingând în mod general maxime între 33 și 35 de grade Celsius. În anumite zone, se vor înregistra condiții de caniculă accentuată și un disconfort termic semnificativ, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) ajungând în jurul valorii de 80 de unități, conform Agerpres. 

Nici marți nu vom scăpa de caniculă. În Oltenia, Banat, în sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei, se vor înregistra temperaturi ce depășesc normele pentru această perioadă din calendar. Maximele vor oscila în general între 32 și 35 de grade Celsius, iar în unele zone va fi chiar caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) ajungând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. 

În unele zone, nopțile vor fi tropicale, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius. 

Meteorologii prevăd că în zilele următoare vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat. Astfel, România va fi afectată de un nou val de căldură intensă și persistentă. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite