Bucureştenii se pot identifica într-o fotografie cu peste 50.000 de oameni făcută în Piaţa Constituţiei, de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografia de grup prin care mii de oameni au fost imortalizaţi în timpul distracţiei de la Revelionul Bucureştiului a fost postată de Primăria Capitalei. Reprezentanţii municipalităţii susţin că prelucrarea formei finale a fotografiei de grup, concepută din 1.200 de imagini a câte 36 de megapixeli, este rezultatul a 52 de ore de muncă fără pauză.

Deşi bucureştenii au avut câteva reacţii negative vizavi de întârzierea publicării fotografiei de grup, care trebuia să fie gata pe 3 ianuarie, reprezentanţii Primăriei Capitalei au explicat că procesul de prelucrare a durat foarte mult şi că numărul celor prezenţi la Revelionul Bucureştiului, petrecerea de An Nou organizat de municipalitate prin ArCub în Piaţa Constituţiei, a fost mai mare decât s-au aşteptat.

„Imaginea panoramică în condiţiile date (noapte, limită de timp pentru fotografiere, lumină artificială, instalaţie de fum) a fost o provocare. În noaptea Revelionului, între orele 23:05 şi 23:25 (31 decembrie 2013) s-au înregistrat peste 1200 de imagini din care s-a făcut selecţia finală. Fiecare imagine are 36 de megapixeli, format raw, 14 biţi şi a fost prelucrată individual, iar apoi exportată“, se arată în comunicatul municipalităţii.

Potrivit sursei citate, din imaginile selectate au fost realizate şase variante ale panoramei din care s-a ales cea mai bună imagine. Întregul proces de la fotografiere la imaginea panoramică a durat 52 de ore de muncă fără pauză, iar prelucrarea imaginilor a inceput pe 1 Ianuarie, ora 1 dimineaţa şi s-a terminat pe 3 Ianuarie, ora 5.

Imaginea exportată la rezoluţie de aproximativ 60.000 de pixeli a fost apoi retuşată în 36 de ore. Detaliile legate de testare şi interfaţă au necesitat de asemenea câteva ore de lucru. Munca programatorilor a fost făcută în paralel cu procesarea imaginii panoramice de către o echipă din Romania şi una din Portugalia.

Bucureştenii sunt invitaţi să se identifice în fotografie şi să îşi dea tagg pe un site special creat pentru asta.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite