Afacerile de succes ale studenţilor din Bucureşti. De la aplicaţii IT, la magazine cu produse handmade şi reabilitări de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2015 ar putea fi anul antreprenoriatului în mediul de afaceri românesc FOTO Shutterstock
2015 ar putea fi anul antreprenoriatului în mediul de afaceri românesc FOTO Shutterstock

Din ce în ce mai mulţi bucureşteni se gândesc la moduri inedited de a-şi pune pe picioare afaceri profitabile care să le aducă profit pe termen scurt sau pe o lungă peiroadă de timp. Astfel, pentru că în Bucureşti nu se poate practica agricultura – ca în alte zone ale ţării, afacerile sunt puţin diferite.

Spre exemplu, în Bucureşti, spun specialiştii, cele mai profitabile afaceri din ultima vreme sunt cele dezvoltate în domeniul IT, precum aplicaţii. În acest context, trei tineri din Capitală au decis să-şi pună pe picioare propria afacere. Aceştia s-au gândit să doteze o parte a mijloacelor de transport în comun cu internet gratuit. Investiţia se ridică la circa 5.000 de euro, iar afacerea ar putea să fie sustenabilă dacă 5% din pasageri s-ar conecta la viitoarea reţea. Specialiştii spun că afacerea este una de viitor, profitanilă, care ar putea adduce venituri importante celor care o vor dezvolta.

Proiectul gândit de cei trei tineri funcţionează simplu şi din toată această afacere „toată lumea are de câştigat“, după cum precizează chiar ei. Atât călătorii, cât şi reprezentanţii regiei de transport nu sunt nevoiţi să plătească nimic în plus pentru a se conecta la internet.

„În momentul în care călătorul se conectează, pe ecran îi apare o reclamă care durează cinci secunde. Aşa este susţinut proiectul nostru“, după cum precizează unul dintre ei. De asemenea, acesta a declarat că în viitor are de gând să dezvolte alături de colegii săi o aplicaţie care să îi ajute pe bucureşteni să vadă în cât ajunge în staţie autobuzul pe care îl aşteaptă sau care sunt rutele cele mai potrivite pentru el.

Biţă Color, atelierul care îţi transform bicicleta

Iubesc bicicletele şi pasiunea pe care o au pentru mersul pe două roţi s-a concretizat într-un atelier de mecanică în cadrul căruia vechile biciclete capătă o aură specială, devind unice pe străzile Bucureştiului. Astfel, cei care au gândit atelierul au reuşit să îşi tranforme pasiunea şi într-o afacere profitabilă, pentru că fiecare îmbunătăţire pe care vrei s-o faci bicicletei costă.

Preţurile pentru recondiţionarea vechilor biciclete pornesc de la 40 de lei şi pot ajunge până la 350 de lei în funcţie de cerinţele pe care le au proprietarii. Spre exemplu, pentru o vopsire de cadru şi de furcă, doritorii trebuie să scoată din buzunar 350 de lei, în timp ce pentru aplicarea unor elemente grafice de aceeaşi culoare trebuie să scoată din buzunar 50 de lei.

Jucării ca pe vremea bunicilor cu 60 de lei bucata 

Iulia are 29 de ani şi de câteva luni s-a apucat de meşterit jucării handmade, aşa cum primeau copiii în dar de Sărbători în vremurile de altădată. Cu multă pasiunea şi răbdare, tânără lucrează ore întregi în fiecare zi pentru a le da viaţă unor animăluţe realizate din fel şi fel de materiale. Cu multă răbdare şi pasiune, tânără face fel de fel de jucării colorate pe care le vinde pe internet şi în cadrul târgurilor la care participă.

Preţurile jucăriilor variază şi pentru un căluţ trebuie să scoateţi din buzunar 50 de lei, în timp ce pentru o bufniţă preţul este mai mare cu zece lei. De asemenea, pentru arici sau o pisică trebuie să plătiţi 60 de lei.

Pe aceeaşi temă:

2015, anul antreprenoriatului? 15 ingrediente pentru o Românie mai antreprenorială

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite