VIDEO Dodon vrea să-i aşeze la masa de dialog pe liderii PSRM, PDM şi ACUM: Toate partidele sunt gata să formeze guvernări şi nu-şi doresc anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

După discuţiile cu PSRM, PDM şi Blocul ACUM, preşedintele Igor Dodon susţine că a ajuns la concluzia că niciunul dintre partide nu-şi doreşte alegeri anticipate, chiar dacă sunt gata de acestea, şi că toate partidele sunt gata să formeze guvernări, fie majoritare sau minoritare, transmite IPN.

Şeful statului spune că a înţeles că fiecare partid este gata să promoveze anumite legi. După respectivele discuţii, şeful statului este mai optimist în privinţa formării în viitorul apropiat a unei majorităţi parlamentare. 

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că după aceste întâlniri vor avea loc discuţii bilaterale, între partide. Preşedintele a menţionat că, dacă se va decide în privinţa formării unei majorităţi parlamentare, o va susţine, cu excepţia unei majorităţi formate din transfugi.

Igor Dodon este gata să fie moderator în cadrul unei întrevederi comune a PSRM, PDM şi ACUM, la Reşedinţa de Stat, pe data de 2 aprilie, de la ora 12.00.

Preşedintele Igor Dodon a invitat, astăzi, pe rând, la discuţii trei formaţiunii cu cei mai mulţi deputaţi în Parlament. Toate cele au răspuns invitaţiei şefului statului.

După discuţii, lidera Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a declarat că nu pot fi examinate propunerile pentru funcţiile de stat dacă nu încep negocierile cu colegii din Parlament. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a spus că PDM are intenţia de a forma cât de curând posibil o majoritate parlamentară, „ca să stabilizeze situaţia în ţară, să oprească incertitudinea şi să rezolve problemele oamenilor”.

Liderii Blocului politic ACUM au reiterat, în cadrul discuţiilor cu şeful statului, cum văd „ieşirea ţării din impas şi eliberarea instituţiilor din captivitate, şi anume prin votarea pachetului de legi înregistrat de bloc în Parlament, ca un prim pas”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite