Comentator politic: „Activitatea lui Plahotniuc reflectă sindromul Becali: şi-a făcut averi şi vrea să fie permanent în vizorul mass-media“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comentatorul politic Victor Juc susţine că Vlad Plahotniuc s-a hotărât să renunţe la funcţia de deputat pentru a pregăti relansarea lui Marian Lupu, înainte de alegerile de anul viitor.

Potrivit cercetătorului Victor Juc, de la Institutul de Cercetări Juridice şi Politice din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, decizia anunţată de Vlad Plahotniuc de a se retrage din funcţia de deputat este, de fapt, o manevră politică prin care se doreşte relansarea lui Marian Lupu, pentru alegerile din 2014.

Oligarhul Vlad Plahotniuc, în vizorul Interpol

„Consider că activitatea domnului Plahotniuc reflectă sindromul Gigi Becali: un om care şi-a făcut mari averi şi vrea să fie permanent în vizorul mass-media. Din punctul meu de vedere, retragerea anunţată astăzi are la bază doi factori. Primul, că în prim-plan se doreşte revenirea lui Marian Lupu, dar de data aceasta, să nu se afle sub umbrela lui Vlad Plahotniuc, care este perceput de unele publicaţii drept un oligarh care şi-a făcut averile prin mijloace mai puţin ortodoxe. Al doilea factor constă într-o apropiere între PD şi PLDM. Probabil se încearcă consolidarea actualei coaliţii pro-europene, în sensul că la următoarele alegeri să aibă loc o alternare la guvernare. În plus consideram că el se plictiseşte în Parlament“, a spus Juc. 

Cine îi ia locul lui Plahotniuc în Parlament

Expertul a mai spus că decizia anunţată astăzi de Plahotniuc a fost făcută şi pe fondul unei tendinţe negative a popularităţii Partidului Democrat, indicate de sociologi, ceea ce i-a determinat pe liderii formaţiunii să ia măsuri pentru a-şi păstra actualele mandate, în contextul în care la următoarele alegeri să aibă opţiunile deschise pentru eventualele noi coaliţii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite