Valeriu Munteanu: Teoretic, Dorin Chirtoacă mai poate candida la Primăria Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care şi-a anunţat demisia, mai poate candida, din punct de vedere teoretic, la această funcţie. Decizia dacă va candida sau nu va fi luată în cadrul Partidului Liberal, a declarat vicepreşedintele formaţiunii, Valeriu Munteanu, în cadrul emisiunii „Cod Galben” de la 10TV, transmite IPN.

Valeriu Munteanu susţine că Partidul Liberal va identifica în rândurile sale un candidat care va avea obligaţia să câştige următoarele alegeri din municipiu.

Vicepreşedintele PL consideră că dacă Dorin Chirtoacă îşi prezenta demisia până la referendumul care a avut loc toamna trecută în Chişinău, iniţiat de socialişti pentru a-l demite din funcţie, bugetul era să fie scutit de cele nouă milioane de lei care s-au cheltuit la plebiscit, dar ratingul PSRM era să crească de trei ori şi socialiştii erau să înainteze ideea că Dorin Chirtoacă şi-a dat demisia de frica lor. „Acest lucru ar fi avut un impact negativ inclusiv pentru viitoarele alegeri parlamentare”, spune Valeriu Munteanu.

Potrivit lui, decizia de a demisiona era luată de mult timp, dar a fost prezentată acum pentru că s-a înţeles că mai departe nu se poate merge din considerente că dosarul iniţiat pe numele lui Dorin Chirtoacă este eminamente unul politic. Potrivit liberalului, decizia nu a fost una neaşteptată şi ideea demisionării există de mai mult timp.

Vineri, 16 februarie, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţie, a anunţat că renunţă la mandat. Acesta a declarat că decizia este luată în semn de protest faţă de abuzurile care au loc împotriva oraşului, dar şi împotriva sa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite