Titus Corlăţean sugerează politicienilor de la Chişinău să preia experienţa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlatean, fost ministru de Externe al României. FOTO: Adevarul
Titus Corlatean, fost ministru de Externe al României. FOTO: Adevarul

Noul Guvern care urmează a fi format la Chişinău trebuie să fie unul extrem de responsabil în condiţiile când situaţia de acolo a devenit foarte încordată pe plan intern, dar şi extern.

Declaraţia aparţine ex-ministrului de externe al României, senatorul Titus Corlăţean, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Orizont european” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

Corlăţean a adresat şi un mesaj politicienilor de la Chişinău ca să-şi asume mai multă responsabilitate în legătură cu implementarea Acordului de asociere ţi de liber schimb. „Orice decizie cu impact major trebuie respectată. Dacă îţi asumi identificarea europeană, trebuie de respectat principiile europene, de implementat reforme potrivit standardelor europene. Identificarea europeană nu înseamnă că ai semnat nişte lucruri. Aceasta înseamnă că ţi-ai asumat nişte responsabilităţi, care trebuie respectate, trebuie respectate nişte valori europene. Altfel, Dumnezeu ştie ce se poate întâmpla”, a declarat senatorul român.

Titus Corlăţean a sugerat politicienilor moldoveni să preia experienţa României în ceia ce ţine de implementarea reformelor. „România a obţinut succese în implementarea reformelor cerute de UE. Este vorba de combaterea crimei organizate, reforma în justiţie, eradicarea corupţiei, integritatea funcţionarilor. Avem legi bine expertizate în acest sens. Este o varietate de reforme, pe care Republica Moldova ar putea să o preia cu succes”, a spus Corlăţean.

Fostul şef al diplomaţiei române susţine că Republica Moldova a obţinut deja beneficii în urma Acordului de asociere şi de liber schimb cu UE, chiar dacă nu a fost ratificat de mai multe state din UE. „Mai mulţi producători agricoli din Republica Moldova au reuşit să exporte pe piaţa europeană. Nu ar fi corect ca Moldova să piardă şansele pe care i le oferă acest acord”, a adăugat Corlăţean

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite