Silvia Radu: Trebuie să asamblăm la Chişinău autobuze electrice, inclusiv pentru export în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO chisinau.md
FOTO chisinau.md

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, s-a întâlnit joi, 5 aprilie, cu directorul Întreprinderii „Belkommunmash” din oraşul Minsk, Belarus, Vladimir Koroli. Conducerea uzinei din Belarus a venit la Chişinău la invitaţia Primăriei, pentru a discuta despre continuarea proiectului privind asamblarea troleibuzelor în cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric”.

Silvia Radu a subliniat că modernizarea întreprinderile RTEC şi a Parcului Urban de Autobuze constituie o prioritate a administraţiei locale. 

„Ne dorim să avem în Chişinău transport public modern şi ecologic, ca într-un oraş european”, a menţionat Silvia Radu.  

Primarul general interimar a solicitat suportul colegilor din Belarus pentru a dota cele 5 troleibuze ce au fost asamblate în cadrul Regiei Transport Electric Chişinău şi urmează a fi lansate în curând la linie cu instalaţii de aer condiţionat. 

De asemenea, primarul interimar a menţionat necesitatea urgentării procesului de asamblare a 20 de troleibuze noi, pentru a reuşi lansarea acestor unităţi de transport la linie pe parcursul anului curent. De menţionat că din cele 20 de troleibuze ce vor fi asamblate în 2018, 5 unităţi de transport vor fi dotate cu sistem de propulsare autonomă şi toate vor fi dotate cu instalaţii de aer condiţionat. 

În acelaşi timp, primarul interimar de Chişinău l-a informat pe Vladimir Koroli despre interesul Primăriei de a trece la o nouă etapă de dezvoltare a proiectului de asamblare a unităţilor de transport public în cadrul Regiei Transport Electric şi anume asamblarea autobuzelor. 

„Trebuie să beneficiem de avantajele ce ni le oferă Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi să asamblăm la Chişinău autobuze electrice, moderne şi ecologice, inclusiv pentru export în ţările membre ale UE. Acest proiect ar aduce doar beneficii municipiului Chişinău – ne-ar permite asigurarea cu unităţi moderne de transport public, modernizarea operatorilor municipali de transport, crearea a noi locuri de muncă şi venituri suplimentare la bugetul municipal ”, a punctat Silvia Radu. 

La rândul său, directorul întreprinderii „Belkommunmash” a salutat iniţiativa Primăriei municipiului Chişinău şi a exprimat interesul de a colabora cu Regia Transport Electric Chişinău în dezvoltarea acestui proiect. 

În context, s-a stabilit ca subiectul privind asamblarea la Chişinău a autobuzelor să fie inclus drept prioritar în cadrul discuţiilor grupurilor tehnice din cadrul Uzinei „Belkommunmash” şi „Regiei Transport Electric Chişinău”. „Este destul de realizabil un asemenea proiect. Urmează doar ca specialiştii să examineze propunerea şi să ofere soluţiile tehnice”, a afirmat Vladimir Koroli. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite