Rep. Moldova. De astăzi sunt interzise simbolurile de război, inclusiv panglica Sfântului Gheorghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

De astăzi, în Republica Moldova sunt interzise simbolurile de război, inclusiv panglica Sfântului Gheorghe. Oamenii legii atenţionează că persoanele fizice care nu respectă interdicţia riscă amenzi până la nouă mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 30 la 60 de ore, persoanele cu funcţie de răspundere – amendă până la 18 mii de lei, iar persoanele juridice – până la 30 de mii de lei, transmite IPN.

Răspunderea contravenţională este stabilită pentru confecţionarea, vânzarea, răspândirea, deţinerea în vederea răspândirii şi utilizarea în public a atributelor şi simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acţiuni de agresiune militară, crime de război sau crime împotriva umanităţii, precum şi a propagandei sau glorificării acestor acţiuni.

Prin modificarea Codului Contravenţional, în Republica Moldova au fost interzise simbolurile şi atributele care promovează acţiuni de agresiune militară, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Printre acestea şi literele „Z”, „V”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite