Premierul de la Chişinău cere sporirea măsurilor de securitate naţională. „Există factori de risc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega, cere intensificarea activităţilor de asigurare a securităţii naţionale.

Oficialul a trimis o dispoziţie către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Procuratura Generală, Biroul pentru Reintegrare şi Cancelaria de Stat, în legătură cu sporirea factorilor de risc cu caracter intern şi extern ce pot submina securitatea naţională.

Gheorghe Brega a cerut autorităţilor să intensifice activitatea în prevenirea manifestărilor violente, asigurarea caracterului paşnic al acţiunilor de protest, sporirea acţiunilor de monitorizare şi control asupra fluxului de cetăţeni străini care sosesc sau tranzitează Republica Moldova. 

De asemenea, premierul interimar a cerut conducătorilor autorităţilor să se asigure că, în timpul îndeplinirii măsurilor preconizate, vor fi evitate cazurile de abuz în serviciu, de violare a drepturilor şi libertăţilor omului sau de încălcare a procedurilor existente.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite