Politicienii din Republica Moldova nu se tem de nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesajele Parlamentului European vor fi auzite de cetăţenii Republicii Moldova, dar nu şi de clasa politică, fiindcă politicienii noştri nu se tem de nimic, au declarat unii experţi în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Analistul politic, Oazu Nantoi, este de părerea că elitele politice de la Chişinău nu vor lua în calcul criticile aduse în adresa lor de către parlamentarii europeni. „Totul este egal cu zero. Politicienii noştri nu iau în calcul criticile cetăţenilor care i-au votat, ei nu se tem de nimic. Este mai degrabă un mesaj adus cetăţenilor Republicii Moldova, ca aceştia să conştientizeze ce se întâmplă şi să întreprindă ceva”, a opinat politicianul.

Cornelia Cozonac, directorul Centrului de Investigaţii Jurnalistice, consideră că mesajul de marţi adresat Republicii Moldova de către parlamentarii europeni este mai dur ca niciodată. „Dacă până nu demult europenii ne adresau mesaje diplomatice, cu critici ascunse, de această dată s-a vorbit direct despre starea de lucruri, mesajele au fost foarte dure. Mă mir că actualii politicieni nu vor să înţeleagă acest lucru. Mesajul este adresat mai mult cetăţenilor Republicii Moldova, că lucrurile trebuie schimbate din interior, că nu poate veni cineva din afară ca să ni le schimbe”, a spus Cozonac.

Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, consideră că UE poartă o vină de cele ce se întâmplă în Republica Moldova. „Cred că clasa politică de la noi nu este surdă, dar nu ia în calcul toate aceste mesaje, fiind obsedată de problemele din interiorul partidelor. UE poartă o parte din vina pentru ce se întâmplă la noi. A ştiut foarte bine cum decurg lucrurile aici, dar a tolerat până nu demult toate acestea”, a spus Ciurea.

Parlamentul European a discutat marţi, 25 noiembrie, situaţia din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite