Pe 28 aprilie, peste 100 de moldoveni vor merge cu premierul Iurie Leancă la Atena, pentru a testa regimul liberalizat de vize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Guvernului va conduce o delegaţie numeroasă în capitala Greciei, care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Îl vor însoţi oficiali moldoveni, dar şi elevi, studenţi şi ziarişti.

La evenimentul "Fără vize în UE" vor mai participa Igor Corman, preşedintele Parlamentului, Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, şi eurodeputata Monica Macovei, preşedinta Comitetului de cooperare UE-Republica Moldova. În total, vor fi peste 100 de persoane, inclusiv peste 30 de jurnalişti.

De asemenea, vor zbura la Atena 25 de studenţi, câştigători ai concursului „Fii primul care zboară fără viză în Europa", organizat de Guvern şi Compania publică Teleradio-Moldova, şi şase elevi olimpici selectaţi de Ministerul Educaţiei.

Totodată, vor fi prezente peste 20 de rude ale cetăţenilor moldoveni stabiliţi în Grecia. De exemplu, Domnica Vasilachi nu şi-a văzut niciodată nepoţii, după ce, în urmă cu şapte ani, fiica ei a plecat în Grecia, unde s-a căsătorit. Împreună cu aceasta va merge la Atena şi fratele ei - Alexei Ciorna, care nu şi-a văzut nepoţii de 14 ani. Bărbatul a fost o singură dată în Europa, însă ilegal, iar acum va fi prima dată când va putea călători legal în Uniunea Europeană, anunţa Serviciul de presă al Guvernului.

Programul include vizite la Panteon, Acropolis şi turul centrului istoric.

La întoarcerea de la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere la UE, prim-ministrul a promis că vom călători fără vize în UE până în vară şi că va testa regimul liberalizat împreună cu ziariştii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite