Nu va călca pragul Primăriei până nu va fi achitat. Dorin Chirtoacă: „Am demnitatea mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii examinează vineri, 28 iulie, demersul procurorilor privind suspendarea din funcţie a primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Edilul susţine că suspendarea ar fi o soluţie nedreaptă şi dă asigurări că nu are de gând să calce pragul Primăriei până nu va fi achitat, chiar dacă instanţa îl va elibera din arest la domiciliu şi îl va supune controlului judiciar.

„Sper să nu fiu suspendat din funcţie, pentru că nu se justifică această acţiune. Pot să spun chiar mai mult, eu la Primărie nu am de gând să calc până nu se dă verdictul pe fondul acestei chestiuni. Ori voi fi achitat şi mă întorc cu fruntea sus la Primărie, ori dacă voi fi condamnat, pe nedrept evident, atunci automat nu mai pot intra”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Primarul a mai menţionat că nu trebuie nimeni să-l suspende, deoarece „eu am demnitatea mea şi ştiu cum trebuie să mă comport într-o asemenea situaţie”.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă în „dosarul parcărilor”.

În acest context, liberalii au anunţat că părăsesc majoritatea parlamentară, însă au învinuit Kremlinul şi pe preşedintele Dodon că ar sta în spatele reţinerilor liberalilor din ultima vreme.

Ulterior, Mihai Ghimpu afirma că în spatele arestării lui Dorin Chirtoacă ar sta Vlad Plahotniuc, Igor Dodon şi Anatol Şalaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite