Noi detalii în cazul BEM. „Cred că Filat este implicat în furtul miliardului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detalii din cayul BEM ies la iveală. FOTO: Adevărul
Detalii din cayul BEM ies la iveală. FOTO: Adevărul

Fostul director al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman, consideră că Vlad Filat este implicat în sustragerile de proporţii de la BEM.

Gherman crede că Filat nu ar fi fost demascat dacă nu ar fi fost certat cu Vlad Plahotniuc. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”. 

Gherman a precizat că a fost intimidat de către Filat atunci când a încercat să vorbească despre cele ce se întâmplă la BEM. „Încă în 2013 deţineam informaţii despre ceea ce se întâmplă la BEM. Dar atunci când am încercat să vorbesc, în august 2013, am fost telefonat de către Filat care, pe un ton arogant, m-a ameninţat. Cred că prin aceasta se explică şi demisia mea ulterioară”, a precizat fostul şef de la CNPF.

Potrivit lui Gherman, întreg sistemul financiar al Republicii Moldova, inclusiv sistemul bancar şi cel al asigurărilor, este controlat de către Vlad Plahotniuc şi Veaceslav Platon.

Artur Gherman susţine că legislaţia imperfectă, instabilitatea politică şi sistemul corupt pun în pericol mediul de afaceri din Republica Moldova şi creează impedimente pentru investitorii străini. „Dacă aş fi om de afaceri, nu aş veni în Republica Moldova. Aici există un grad sporit de risc pentru investitori. Statul, în loc să ajute mediul de afaceri, dimpotrivă, pune piedici. În Republica Moldova nu există siguranţa zilei de mâine”, spune fostul membru PLDM. 

Fostul membru al PLDM, Artur Gherman, a deţinut funcţia de şef al Comisiei Naţionale a Pieţii Financiare din iulie 2013 până în aprilie 2015, după ce PLDM , PDM şi PCRM au votat demisia sa, precum şi a viceguvernatorului BNM, Ema Tăbârţă, după audierile în Parlament a unei comisii speciale abilitată cu cercetarea situaţiei din sistemul bancar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite