Mocanu: Plahotniuc are alegerile ca şi câştigate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat miercuri, 28 septembrie, că primarii din satele Moldovei controlează cel puţin 30% din voturi. Aceasta ar fi şi crifra celor care se bucură de ajutor social. Din acest motiv, Plahotniuc ar reuşi să obţină un număr semnificativ de voturi în favoarea lui Lupu, prin presiunea aleşilor locali asupra sătenilor.

Mocanu susţine că Vlad Plahotniuc ar fi dat un ordin, iar conform acestuia, fiecare primar al PD-lui trebuie să aducă pentru Marian Lupu un anumit număr de voturi stabilit în prealabil.

„Eu am câteva cifre, Hânceşti 14 mii de voturi, Cantemir 6 mii, Floreşti 11 mii, Călăraşi 7 mii, Briceni 7 mii, Cahul 14 mii, Criuleni 11 mii, Orhei 15 mii, Rezina 5 mii”, subliniază liderul MPA.

Referitor la desemnarea unui candidat comun din partea opoziţiei de dreapta, preşedintele MPA este de părere că Andrei Năstase nu se va retrage în favoarea Maiei Sandu.

Politicianul consideră că trebuia de indentificat un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale încă în luna mai, ca acesta să mai aibă şanse.

„Ar fi o prostie şi mai mare dacă mâine la Forumul Civic reuşesc să o convingă pe Maia Sandu să plece din campania electorală în favoarea lui Năstase. De fapt, pentru asta se adună. Nimeni nu a avut în vedere vreodata că Năstase s-ar retrage în favoarea Maiei Sandu. Nu pentru asta a băgat Platon bani în el, nu pentru asta s-a investit în omul ăsta atâta”, afirmă Mocanu.

Sergiu Mocanu a făcut aceste declaraţii în cadrul emisiunii sale de pe Youtube.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite