Mesajul lui Streleţ pentru preşedinţii de raioane: Din 1992 nu am mai avut o perioadă mai complicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliile locale şi autorităţile centrale de la Chişinău trebuie să coopereze mai bine, a accentuat premierul Valeriu Streleţ în cadrul primei întruniri pe care a avut-o cu preşedinţii de raioane din Republica Moldova. Şeful Executivului a atras atenţia şi asupra formării bugetelor locale pentru anul 2016.

Colaborarea strânsă dintre Guvern şi conducerea tuturor raioanelor poate soluţiona problemele cu care se confruntă localităţile Republicii Moldova, cred oficialii de la Chişinău.

„Din anul 1992, Republica Moldova nu a avut o perioadă mai complicată decât este acum. Prin acţiunile pe care urmează să le realizăm împreună, să ne asumăm responsabilitatea în faţa cetăţenilor şi, fie vom culege succesele şi recunoştinţa acestora, fie vom înfrunta reproşurile”, a declarat Valeriu Streleţ.

Şeful Executivului le-a recomandat acestora să constituie, cât mai rapid, Asociaţia preşedinţilor de raioane, ceea ce va consolida comunicarea şi va duce la o colaborare mult mai eficientă cu autorităţile centrale.

De asemenea, Streleţ a subliniat şi necesitatea reformei administraţiei publice centrale şi locale. „Am ajuns la limita la care funcţia publică nu este atractivă pentru profesioniştii buni, care pot contribui la dezvoltarea ţării”, a adăugat premierul.

Potrivit Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului Republicii Moldova, astfel de întâlniri vor avea loc lunar şi în funcţie de necesităţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite