Maia Sandu spune că decizia PAS de a o vota pe Zinaida Greceanîi în funcţia de speaker este una complicată pe care trebuie să şi-o asume fiecare din ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Consiliul Politic Naţional al Partidului Acţiune şi Solidaritate a decis că va susţine un preşedinte al Parlamentului înaintat de PSRM, preşedinta formaţiunii, Maia Sandu, a declarat că această decizie nu poate fi impusă celorlalţi membri ai blocului ACUM şi că aceasta trebuie să şi-o asume fiecare, atât partidul partener, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, cât şi membrii care fac parte din societatea civilă, transmite IPN.

„Suntem două partide politice cu organe de conducere în cadrul acestor partide, nu poate să decidă Consiliul blocului pentru fiecare partid în parte. Este o decizie extrem de complicată, este o decizie extrem de sensibilă, cu implicaţii care trebuie să fie discutate în fiecare partid. Aşa s-a întâmplat că noi astăzi am avut decizia Consiliului Politic Naţional. Este absolut important ca în fiecare partid să se discute lucrurile astea pentru că aceasta înseamnă democraţie internă”, a afirmat Maia Sandu la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Decizia majoritară a fost să ne asumăm acest risc, conştienţi de implicaţii. În acelaşi timp se pare că este singura posibilitate să verificăm dacă există suficiente voturi în Parlament ca să începem acest proces de eliberare a instituţiilor statului, de dezoligarhizare şi de începere a construcţiei de drept”, a menţionat politiciana.

Maia Sandu spune că la momentul în care s-a luat decizia în cadrul PAS, nu s-a discutat despre un nume concret în funcţia de preşedinte al Parlamentului propus de către socialişti. „Nu este foarte clar pentru că noi dacă PSRM va insista pe numele Zinaidei Grecanîi sau dacă mai este spaţiu de decizie să se schimbe ceva acolo. Noi o să încercăm să purtăm discuţii chiar mâine ca să ne clarificăm”, a spus politiciana.

Miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Naţional al Partidului Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a decis că va vota pentru un preşedinte al Parlamentului propus de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”. Biroul Politic Permanent al Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr a decis convocarea în regim de urgenţă a şedinţei Consiliului Politic Naţional al partidului pentru astăzi, 6 iunie. Ora şi locul întâlnirii nu au fost anunţate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite