Maia Sandu: Voi merge în Parlament cu proiectul despre curăţarea sistemului judecătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Dacă va deveni preşedinte, Maia Sandu, va merge în Parlament proiectul de lege pe care l-a elaborat anul trecut în Guvern, pentru „curăţarea” sistemului judecătoresc şi procuraturii. Despre aceasta candidata PAS la prezidenţiale a vorbit în emisiunea „În Profunzime”, la postul de televiziune Pro TV, transmite IPN.

Potrivit Maiei Sandu, proiectul prevede evaluarea fiecărui procuror şi judecător în parte, „aşa ca toţi cei care sunt legaţi cu sistemul mafiot, cei care au comis infracţiuni, au dat decizii ilegale, toţi cei care-i protejează pe hoţi şi pe corupţi astăzi, să plece din sistem, la prima etapă şi, după asta, să fie sancţionaţi”.

Maia Sandu susţine că viitorul ţării noastre depinde de faptul dacă se reuşeşte ducerea la bun sfârşit a reformei justiţiei. Alegerile parlamentare anticipate sunt un mijloc prin care se poate ajunge la un număr suficient de deputaţi în Parlament, aşa ca să poată fi aprobată această lege.

Maia Sandu mai spune că,în calitate de preşedinte, va numi în funcţiile de judecători doar oameni oneşti, „care nu sunt controlaţi de grupări mafiote”. Va susţine şi sprijini oamenii oneşti din toate instituţiile publice, care vor să facă lucrurile bine, dar astăzi „sunt împiedicaţi, li se creează spectacole, se pune presiune pe ei pentru a nu face aceste lucruri”. În momentul în care vor şti că în funcţia de preşedinte este un om onest şi se pot baza pe susţinerea acelui om onest, aceştia vor avea mai mult curaj să facă lucrurile bine, crede candidata.

Cât despre dosarele de rezonanţă, Maia Sandu a remarcat că va vorbi despre aceste dosare, va monitoriza ce se întâmplă cu acestea şi le va discuta la Consiliul Suprem de Securitate cu toţi şefii de instituţii care se fac vinovaţi de tergiversarea cercetării cazurilor de corupţie mare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite