Maia Sandu şi Igor Grosu, huiduiţi în faţa MoldovaGaz, la o acţiune de protest organizată de Partidul „ŞOR”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Zeci de persoane au participat la un flash-mob, organizat de Partidul „ŞOR”, în faţa „MoldovaGaz”. Oamenii au protestat faţă de tarifele mari la gazele naturale şi facturile exorbitante pe care trebuie să le plătească. Protestatarii au cerut compensarea integrală a diferenţei de tarif şi i-au acuzat pe reprezentanţii „MoldovaGaz” pentru faptul că ei primesc salarii de milioane, iar pe oameni îi sărăcesc.

Manifestanţii i-au acuzat pe exponenţii guvernării PAS de ipocrizie şi de scumpiri în lanţ. Potrivit protestatarilor, acum câţiva ani, când tariful era de trei ori mai mic decât acum, cei din PAS cereau tarife reduse la gaz, însă acum ar fi uitat despre acest lucru.

În cadrul flash-mob-ului, au fost expuse figurile în mărime naturală ale şefului statului Maia Sandu, preşedintelui Parlamentului, Igor Grosu, şi deputatul PAS Mihai Popşoi, care au protestat faţă de tarifele pentru gaze, deşi acestea erau de puţin cinci lei pentru un metru cub, faţă de peste 15 lei cât este în prezent.

Reprezentantul Partidului „ŞOR”, preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, a menţionat că Guvernul Republicii Moldova şi compania „Moldovagaz” se fac direct responsabile pentru „haosul” în care ne aflăm astăzi.

„De câteva luni, asistăm la o presiune psihologică asupra celor mai vulnerabile pături ale societăţii. Bugetarii, pensionarii întâmpină mari dificultăţi atunci când trebuie să plătească facturile. Constatăm că cei care guvernează ţara stau confortabil în fotoliile lor, întrucât au majoritate parlamentară. Guvernul nu propune nicio soluţie economică viabilă pentru creşterea economiei ţării, pentru asigurarea bunăstării cetăţenilor. În timp ce preţurile pentru gaze aproape că s-au triplat, conducătorii de la „Moldovagaz”, dar şi consilierii şi cei din administraţia acestei instituţii se scaldă în salarii grase”, a declarat Dinu Ţurcanu.  

La rândul său, preşedintele de onoare al Partidului „ŞOR”, Valerii Klimenko, a declarat următoarele: 

„Nimeni din conducerea ţării nu face nimic pentru cetăţenii Republicii Moldova, care se ştie că sunt cei mai săraci şi vulnerabili. Pe zi ce trece, loviturile la adresa oamenilor sunt din ce în ce mai mari. Şi povara pusă pe spatele oamenilor de rând este din ce în ce mai mare. Am înaintat la Preşedinţie o declaraţie prin care solicităm acordarea votului de neîncredere împotriva Guvernului”, a declarat Klimenko. 

„Unde s-a mai văzut ca un preşedinte de ţară să aibă asemenea atitudine faţă de cetăţeni? Suntem flămânzi, săraci, nu avem cu ce achita facturile. Dacă noi nu vom avea grijă de noi, nimeni nu o va face. De asta, trebuie să fim uniţi şi să spunem tot ce ne doare!”, a spus o altă participantă la flash-mob.

Amintim că Partidul „ŞOR” a organizat şi marţi un flash-mob, în faţa întreprinderii de stat „Franzeluţa”, în cadrul căruia aproximativ 100 de oameni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de creşterea preţului la pâine. Oamenii au cerut demisia Guvernului şi ieftinirea produselor de panificaţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite