Maia Sandu, despre invitaţia la discuţii publice a Blocului ACUM către Socialişti: Nu este vorba despre negocieri pentru formarea unei coaliţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că invitaţia la discuţii publice lansată de Blocul politic ACUM către Socialişti se va axa pe subiectul privind iniţiativele legislative de „deoligarhizare” a statului, care înseamnă demiterea procurorului general, conducerii SIS etc. Maia Sandu a precizat că invitaţia respectivă la dialog nu presupune negocieri cu scopul fărmării unei alianţe de guvernare între PSRM şi ACUM.

Maia Sandu a afirmat că cele două entităţi politice sunt foarte diferite una de alta şi din acest punct de vedere nu poate fi vorba despre o alianţă.

Potrivit ei, propunerea Blocului ACUM pentru Socialişti este ca aceştia să voteze un Guvern minoritar format din reprezentanţii ACUM, nu înainte ca PSRM şi ACUM să voteze pachetul de legi „de deoligarhizare” a statului, fapt prin care Socialiştii ar urma să demonstreze, inclusiv propriului electorat, că nu sunt controlaţi de Vlad Plahotniuc.

Preşedinta PAS a menţionat că anume Blocul ACUM trebuie să conducă Guvernul, pentru că doar ei ar fi în stare să restabilească relaţiile bune cu UE şi să convingă partenerii din UE să ofere asistenţă financiară Republicii Moldova.

Ea a mai spus că Socialiştii ar trebuie să fie interesaţi de această propunere, pentru că ar avea şansa să meargă în alegeri anticipate libere şi corecte, ca urmare a „deoligarhizării” statului, dar şi în rezultatul revenirii la sistemul electoral mixt.

Afirmaţiile Maiei Sandu au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite