Iurie Leancă insistă: Eugen Sturza va fi ministrul Apărării. El visa să ajungă în această funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ppem.md
FOTO ppem.md

Liderul PPEM, Iurie Leancă, speră ca formaţiunea sa să devină şi parte a Guvernului, odată ce Eugen Sturza va fi numit în funcţia de ministru al Apărării. Vicepreşedintele Parlamentului se arată convins că Sturza va prelua mandatul respectiv, chiar dacă şeful statului a afirmat în mai multe rânduri că nu va accepta candidatura acestuia.

Leancă consideră că Sturza va fi acceptat în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, care a fost sesizată pe acest subiect de către Guvern, pentru a face lumină pe cazul numirii ministru în situaţia în care preşedintele ţării refuză să accepte candidatura.

Preşedintele PPEM susţine că Eugen Sturza merită să ocupe funcţia de ministru al Apărării şi subliniază că este un profesionist.

„A crescut enorm de mult. Vine dintr-o familie de militari, apropo. Din câte cunosc eu, visa să ajungă ministru al Apărării. Deci, e şi o coincidenţă în acest sens. Sunt convins că va fi omul potrivit la locul potrivit”, a menţionat Leancă la emisiunea „Important” de la TVC21.

Amintim că Guvernul a aprobat o decizie, într-o şedinţă specială din dimineaţa zilei de marţi, 19 septembrie, prin care sesizează Curtea Constituţională privind interpretarea articolului 98 alineatul (6) din Constituţia Republicii Moldova. Acţiunea respectivă a Executivului vine după ce Igor Dodon a refuzat să-l numească în funcţia de ministru al Apărării pe Eugen Sturza pentru a doua oară, deşi o hotărâre a CC din ianuarie 2017 îl obliga să accepte numirea în caz că e propusă repetat.

Guvernul s-a adresat de aceată dată Curţii pentru a stabili care sunt paşii următori, din momentul în care preşedintele refuză să execute hotărârile CC.

Igor Dodon a afirmat că nu va susţine candidatura majorităţii parlamentare la funcţia de ministru al Apărării. Potrivit lui, Eugen Sturza este o persoană incompetentă şi are un trecut dubios în Guvernul condus de către Vlad Filat şi Guvernul Leancă. În acest context, şeful statului a declarat că nu se va supune deciziei CC şi nu va accepta jurământul lui Sturza, subliniind că este curios să vadă cum un ministru îşi va începe mandatul fără a depune jurământul în faţa preşedintelui ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite