Ion Ceban, acuzat că îşi face campanie electorală pe bani proveniţi ilegal din Rusia. PL cere excluderea candidatului socialist din cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban

Partidul Liberal, condus de către Dorin Chirtoacă, a depus contestaţii la CECEM Chişinău şi CEC, prin care solicită constatarea ilegalităţilor, abuzurilor şi a încălcării legislaţiei electorale, cu excluderea din cursa electorală pentru Primăria Chişinău a candidatului PSRM, Ion Ceban.

Liberalii susţin că vor fi depuse sesizări şi la Procuratură, care „nu a identificat nicio acţiune ce ar constitui element de finanţare ilegală a PSRM, şi nu „vede” milionul de euro, primit de Dodon din Rusia, or este evident că această risipa de bani, ilegală şi nedeclarată, sumele exorbitante cheltuite pe publicitate şi promovare pe care o face PSRM-ul, sunt exact banii primiţi din Rusia”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de PL, Ion Ceban are sute de panouri electorale în Chişinau, majoritatea fiind nedeclarate. 

„La CEC însă, în raportul prezentat PSRM şi Ceban, au declarat cheltuieli pentru panouri de doar 52.000 lei! Un simplu calcul arată că preţul publicităţii pe un panou 6m x 3m în Chişinau începe de la 300 Euro (6.000 lei) / lună. Din banii declaraţi, Ceban ar putea să-şi pună cel mult 8-9 panouri. În oraş, Ceban are puse peste 100 la număr, fără a fi luate încalcul şi cele din republică”, se spune în comunicat.

Liberalii au precizat că se vor adresa în instanţa de judecată pentru a cere excluderea lui Ceban din cursa electorală „pentru asemenea falsificări şi eschivări de la declararea sumelor reale pentru cheltuieli, pentru faptul ca foloseşte abuziv şi ilegal Muzeul Oraşului Chişinău, dar şi, mai ales pentru banii enormi folosiţi în campanie, proveniţi din Rusia, fără a fi declaraţi şi depaşind orice limite!”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite