Igor Dodon: Moldova poate prezenta interes pentru businessul rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Moldova poate prezenta interes pentru businessul rusesc prin faptul că are încheiate acorduri de liber schimb atât cu ţările CSI, cât şi cu Uniunea Europeană (DCFTA), dar şi cu Turcia, iar poziţia geografică favorabilă a Moldovei între Europa şi Rusia o face atractivă pentru dezvoltarea businessului în regiune. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon, care participă la Forumul Economic Internaţional din Sankt Petersburg, transmite IPN.

„Impozitele pentru agenţii economici din Moldova sunt aproape egale cu cele din Rusia, iar rezidenţii celor şapte zone economice libere se bucură de mai multe privilegii. Plus la aceasta, oamenii de afaceri din Moldova vorbesc fluent limba rusă şi cunosc bine specificul de organizare a afacerilor în spaţiul post-sovietic”, a menţionat şeful statului la întrevederea cu reprezentanţii mediului de afaceri din Federaţia Rusă.

Potrivit lui Igor Dodon, Federaţia Rusă este unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai Moldovei, dar potenţialul comercial-economic existent între cele două state nu este însă valorificat pe deplin. Acesta s-a referit nu doar la comerţ, dar şi la crearea întreprinderilor mixte, la transferul de tehnologii, la  proiecte în domeniul infrastructurii, transportului, logisticii etc.

Şeful statului a invitat oamenii de afaceri ruşi la Forumul economic moldo-rus care va avea loc pe 20-22 septembrie la Chişinău. La forum se aşteaptă participarea a câteva sute de oameni de afaceri, ceea ce, potrivit preşedintelui, va permite investitorilor să facă cunoştinţă cu Republica Moldova şi să semneze contracte de investiţii avantajoase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite