Igor Dodon le-a oferit ordinul „Bogdan Întemeietorul“ mai multor personalităţi din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Preşedintele Igor Dodon a decorat joi, 2 februarie, mai multe prsonalităţi din ţară cu ordinul „Bogdan Întemeietorul”. Printre acestea se află şi primul guvernator al BNM, Leonid Talmaci.

Printre cei decoraţi sunt: 

Valentin Beniuc - promotorul şi autorul mai multor acţiuni de îmbunătăţire a sistemului educaţional din Moldova, printre care programul de computerizare şi internetizare a şcolilor. este fondatorul primei catedre de Relaţii Internaţionale din Moldova. Este autorul primei teze de doctor în ştiinţe politice din Moldova. 

Vladimir Curbet - conducător artistic şi prim maestru de balet al ansamblului naţional academic de dans „Joc”.

Eva Gudumac - membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Personalitate ştiinţifică de talie internaţională. Profesionist în chirurgia pediatrică. 

Mihail Viorel - scriitor, publicist.

Leonid Talmaci - primul guvernator al BNM. Fondator al sistemului bancar moldovenesc.

Ordinul „Bogdan Întemeietorul” se conferă pentru merite remarcabile în dezvoltarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova, pentru contribuţie substanţială la renaşterea naţională, la consolidarea păcii civice, la instaurarea coeziunii şi concordiei în societate, la armonizarea relaţiilor interetnice, pentru activitate deosebit de rodnică în vederea sporirii prestigiului ţării pe plan internaţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite