Ghimpu: Reţinerea lui Chirtoacă a avut loc la comanda lui Igor Dodon. Tot timpul striga că va fi închis primarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pl.md
FOTO pl.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, consideră că în spatele reţinerii lui Dorin Chirtoacă ar sta anumite interese de la Kremlin, care ar fi fost executate prin intermediul lui Igor Dodon. În opinia liberalului, Moscova nu doreşte ca în 2018, la aniversarea celor 100 de ani de la Marea Unire, Chişinăul să fie condus de un proromân.

Preşedintele PL e de părere că Moscova mereu şi-a dorit să distrugă PL pe motiv că este un partid care ar promova valorile române şi Unirea cu România. În acest sens, Kremlin-ul ar fi comandat arestările liberalilor pentru a discredita formaţiunea.

Cu toate că guvernarea în mare parte e condusă de PDM, Ghimpu susţine că prin Dodon s-a executat reţinerea lui Dorin Chirtoacă, sugerând că pe lângă şeful statului ar mai fi nişte persoane, însă a refuzat să le dea numele.

„Dar cui se supune procurorul? CIne îl numeşte şi îl eliberează acum? Când s-a modificat Constituţia ca procurorul să fie numit de preşedinte, nu de Parlament, cum au votat socialiştii? Ei ce nu ştiau atunci cine va fi numit procuror? Ei ştiau foarte bine că deja era creat Consiliul Procurorilor şi ei decid candidatura şi el e obligat să o numească. El a acceptat această candidatură şi răspunde acum în faţa cetăţenilor pentru ceea ce se întâmplă la Procuratură”, a declarat Mihai Ghimpu la emisiunea „În Profunzime”, de la ProTV Chişinău.

Liberalul a încercat să facă o paralelă între ziua reţinerii lui Chirtoacă şi locul aflării a lui Dodon în acel moment, afirmând că nu e întâmplător faptul că preşedintele ţării se afla într-o vizită de lucru în Ungaria, ţară care, conform afirmaţiilor lui Ghimpu, promovează o politică prorusă.

Mihai Ghimpu afirmă că pentru reţinerea lui Dorin Chirtoacă nu există probe, iar CNA nu trebuia să-l reţină la Primărie, dar să-l invite la audieri la CNA. 

Amintim că Partidul Liberal a anunţat că se retrage de la guvernare, decizia fiind luată în contextul reţinerii primarului Chirtoacă, dar şi a altor liberali.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, judecătorii au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele primarului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite