Filip: Rusia este o piaţă foarte importantă pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat marţi, 27 septembrie, că discuţiile dintre Moscova şi Chişinău sunt constructive, iar preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar fi deschis spre colaborare.

„Toată această gamă de probleme, foarte multe, acumulate în relaţiile cu Federaţia Rusă, ele cel puţin trebuie pornite să fie discutate. De aceea, am avut toată asigurarea din partea preşedintelui Putin că vom porni aceste discuţii şi după cum aţi auzit la Chişinău imediat vine vicepremierul Dmitri Rogozin, astfel încât să discutăm despre un plan de măsuri care ar duce la deblocarea acestor relaţii şi la eliminarea mai multor probleme”, afirmă Filip.

Premierul susţine că problema prioritară în discuţiile cu Kremlin-ul o constituie relaţiile economice.

„Pentru că aici au de suferit foarte mulţi întreprinzători din Republica Moldova care nu-şi pot exporta mărfurile. Este o piaţă de desfacere şi este una foarte importantă. Am vorbit şi despre lista de întreprinderi care au drepturi să facă exporturi în Federaţia Rusă şi am spus că este o abordare absolut greşită pentru că trebuie să trecem deja de la liste la criterii de calitate”, a adăugat şeful Cabinetului de Miniştri.

Filip a vorbit şi despre modul în care trebuie să fie abordate probleme bilaterale.

„Abordarea mea este să prioritizăm toate problemele care sunt în raport cu Rusia şi s-o începem de la cea mai mică spre cea mai mare, astfel încât să putem rezolva câte ceva, pentru că, uneori, se poate întâmpla să pui în prim plan cea mai mare problemă, care este, spre exemplu, retragerea trupelor militare, poţi să te blochezi acolo şi să nu mai continui acest dialog. De aceea este foarte important din punctul meu de vedere să fie a bordate toate aceste probleme, dar să le începem a le rezolva, una câte una, de la cele care, iată, stau la suprafaţă şi pot fi rezolvate” a conchis Filip.

Pavel Filip a fost invitatul emisiunii „Fabrika”, de la Publika TV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite