Dodon vrea demisia premierului Filip: A declarat că e gata sa cedeze guvernarea unor forţe străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Igor Dodon îi solicită premierului Pavel Filip să-şi dea demisia de onoare, după ce prim-ministrul a cerut ajutorul Uniunii Europene în formarea unei guvernări proeuropene la Chişinău, după alegerile parlamentare din noiembrie 2018.

„Ceea ce propune premierul Filip este un mod de a implica UE în negocierile pentru viitorul Guvern, iar aceasta este neconstituţional”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele este indignat că, în timp ce el ar fi acuzat de relaţii de prietenie cu Rusia, guvernarea de la Chişinău „invită comisarii europeni la modul direct să le facă Guvernul după alegeri”. 

„Ar fi bine ca domnul Filip să examineze oportunitatea unei demisii onorabile acum, după ce a declarat că e gata să cedeze guvernarea unor forţe straine”, a subliniat Dodon.

Şeful statului susţine că „europenii pregătesc un nou AIE în Moldova”.

„Se pregătesc să preia din nou conducerea ţării noastre, creând o majoritate pe centru-dreapta, aşa cum au făcut pe vremea AIE1, AIE2 etc”, a afirmat preşedintele.

Potrivit lui, asta înseamnă o încălcare gravă a suveranităţii statului. 

„Dar nu vor reuşi nimic, nicio negociere nu îi va ajuta, pentru că ei toţi vor fi în opoziţie după alegerile din toamnă. Timpul eurounioniştilor e pe ducă, dupa aproape 10 ani de guvernare incompetentă şi dezastruoasă”,a specificat Dodon.

Amintim că, într-un interviu pentru Tribuna, Pavel Filip a declarat că „într-un an important pentru ţara noastră, avem nevoie de toată susţinerea de la Bruxelles pentru a stabiliza parcursul european şi a mobiliza cât mai mulţi cetăţeni în favoarea proiectului de ţară. De exemplu, partenerii UE pot media un acord politic între forţele pro-europene post-2019 şi ar fi foarte bine dacă ar face un apel la responsabilitate”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite