Dodon a preferat să comenteze situaţia dintre Rusia şi Ucraina prin intermediul unui consilier: Analizăm atent situaţia la frontiera R. Moldova cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Preşedinţia Republicii Moldova a comentat situaţia tensionată dintre Rusia şi Ucraina abia miercuri, 28 noiembrie, asta deşi, de obicei, Igor Dodon reacţionează prompt la evenimentele importante din ţară sau din exterior. În plus, de această dată, mesajul Preşedinţiei a fost transmis de consilierul pe probleme juridice al preşedintelui ţării.

„Orice acţiune care poate duce la înrăutăţirea situaţiei şi aşa dificile din regiune este foarte periculoasă, iar noi suntem convinşi şi sperăm că cele două ţări prietene ale Republicii Moldova îşi pot soluţiona neînţelegerile şi conflictele prin dialog, pe cale paşnică şi diplomatică”, a scris Maxim Lebedinschi pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Preşedinţia este îngrijorată „de posibile dificultăţi cu care ar putea să se confrunte cetăţenii şi exportatorii moldoveni care tranzitează teritoriul Ucrainei, iar primele semnale în acest sens deja au apărut”.

„De asemenea, analizăm foarte atent situaţia la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, pe segmentul transnistrean, pentru a exclude şi a preîntâmpina orice provocări. Secretarul Consilului Suprem de Securitate este în legatură permanentă cu conducerea instituţiilor abilitate”, a afirmat consilierul preşedintelui.

Acesta a menţionat că Preşedinţia speră „că acest episod îngrijorător nu va avea consecinţe grave pentru securitatea regională şi îşi va găsi o rezolvare politică paşnică”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite