Dionis Cenuşă: Andrei Năstase are posibilitatea să obţină victoria în turul II

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Dionis Cenuşă consideră că Andrei Năstase, candidatul comun al PAS şi PPDA la funcţia de primar de Chişinău, are toate şansele să obţină victoria în turul II de scrutin.

„Andrei Năstase a adunat 71.803 de voturi şi demonstrează că este compatibil cu preferinţele politice ale chişinăuienilor. Spre deosebire de socialişti, candidatul Platformei DA are posibilitatea de a obţine un număr şi mai mare voturi şi respectiv să obţină victorie în turul doi”, a scris Dionis Cenuşă într-o postare pe Facebook.

Potrivit expertului, „ajutorul Maiei Sandu a fost crucial pentru acest rezultat, iar capacitatea de mobilizare a opoziţiei anti-oligarhice îşi demonstrează eficienţa”. 

„Adepţii lui Năstase vor miza pe un mesaj de alertă şi pe „un vot de protest” contra candidatul socialistilor (Ion Ceban). Al doilea tur poate fi transformat într-o revanşă indirectă a opoziţiei extra-parlamentare pentru victoria controversată a lui Igor Dodon în alegerile prezidenţiale, obţinută prin multiple abateri şi o campanie masivă de denigrare a Maiei Sandu”, a subliniat Cenuşă.

Amintim că turul II de scrutin pentru şefia Capitalei va avea loc duminică, 3 iunie. Cei doi candidaţi care au acces în turul II sunt socialistul Ion Ceban - 41% şi candidatul comun al PAS şi PPDA, Andrei Năstase, cu 32%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite