Cum lucrează unii viceminiştri: de dimineaţă la partid, după asta la stat. Expert: „Este o problemă. E funcţionar public şi trebuie să fie în serviciul public, şi nu a partidului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefan Creangă a fost timp de mai mulţi ani reprezentantul PLDM la Comisia Electorală Centrală
Şefan Creangă a fost timp de mai mulţi ani reprezentantul PLDM la Comisia Electorală Centrală

Ministrul adjunct al Finanţelor Ştefan Creangă este de câteva săptămâni şeful staffului elecoral al PLDM. Chiar dacă are un program plin, se laudă, pentru ziarul de partid, că le reuşeşte pe toate.

„De jumătate de lună, de când a acceptat să conducă stafful electoral al PLDM, Ştefan Creangă şi-a modificat programul zilei astfel încât dis-de-dimineaţă vine la partid pentru a se întâlni cu echipa, apoi urmează ziua de muncă propriu-zisă la Ministerul Finanţelor, unde ocupă funcţia de viceministru. Noul şef al staffului afirmă că este un manager bun al timpului său şi de aceea reuşeşte să le facă pe toate“, anunţă buletinul informativ „Stejarul“.

„Avem de analizat multe lucruri. Trebuie să anticipăm orice risc care ar putea apărea în timpul campaniei pentru a fi pregătiţi să-i facem faţă. Vă asigur că vom avea o campanie energică, cu multă implicare, diferită de cele pe care le-am avut până acum”, a adăugat Ştefan Creangă.

Liberal-democratul este jurist de profesie şi ocupa funcţia de viceministru al Finanţelor din luna septembrie anul trecut. Nu s-a remarcat cu vreo iniţiativă în domeniu. În schimb, este reprezentantul statului în opt întreprinderi şi unul dintre cei mai bine plătiţi demnitari din Moldova.

Potrivit Galinei Bostan, directorul Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei, Ştefan Creangă este funcţionar public şi trebuie să meargă la serviciu în intervalul celor opt ore stabilite. În caz contrar, să aleagă între cele două funcţii. „Eu văd aici o problemă de incompatibilitate. El este funcţionar public şi nu poate presta o altă muncă remunerată, cu excepţia celei ştiinţifice. Programul lui de muncă e stabilit de opt ore. În aceste ore el trebuie să fie în serviciul public, şi nu în serviciul partidului“, a menţionat jurista.

Înainte de a fi numit ministru adjunct la Finanţe, a fost şeful Agenţiei Achiziţii Publice (2009-2013). Printe fostele joburi se numără cea de jurist şi consilier al directorului de la IPTEH (2006-2008) şi reprezentantul PLDM la Comisia Electorală Centrală.

image

Declaraţia pe venit pentru anul 2011.

Declaratia de venit a lui Stefan Creanga
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite