Cozi la secţiile de votare deschise pentru alegătorii din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

La mai multe secţii de votare deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană s-au format cozi. În localitatea Varniţa din raionul Anenii Noi, veterani ai războiului de la Nistru şi localnici au încercat să blocheze circulaţia pe traseul care face legătura cu oraşul Bender. La faţa locului au fost dislocate trupele speciale ale forţelor de ordine, transmite IPN.

Pentru aceste alegeri prezidenţiale, sunt deschise 42 de secţii la care pot vota cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni.  Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, până la ora 14.30, în cele 42 de secţii au votat peste 20 de mii de votanţi transnistreni. În turul întâi, pe 1 noiembrie, 14 mii de votanţi au fost pe parcursul întregii zile.

Inspectoratul General al Poliţiei informează că în localitatea Varniţa, de nenumărate ori s-a încercat blocarea liberei deplasări a cetăţenilor prin punctul de trecere. Poliţia a readus la normalitate situaţia înregistrată şi în continuare asigură ordinea publică.

Şi Comisia Electorală Centrală a emis un comunicat de presă în care condamnă „acţiunile violente ce au loc în localitatea Varniţa, raionul Anenii Noi, în care sunt implicate persoane din rândul localnicilor şi a forţei veteranilor, care încearcă să pericliteze desfăşurarea procesului electoral”. „Chemăm la calm şi toleranţă şi atenţionăm că orice acţiune de îngrădire a libertăţilor şi a drepturilor altor persoane este contrară legislaţiei Republicii Moldova. Obstrucţionarea dreptului la vot poate fi sancţionată contravenţional şi penal”, se mai spune în comunicat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite