Consiliul Electoral ar putea cere retragerea din cursa electorală a Reghinei Apostolova. Reacţia lui Ilan Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Consiliul Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău va sesiza instanţa de judecată în contextul suspiciunilor că Reghina Apostolova, candidata Partidului Şor la alegerile din Chişinău, ar fi primit bani din Federaţia Rusă pentru campania electorală. Dacă se confirmă, Consiliul va cere anularea înregistrării Reghinei Apostolova în cursa electorală, transmite IPN.

Decizia vine după o sesizare a preşedintelui Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru. 

Potrivit reprezentantului PUN, prezent la şedinţa Consiliului Electoral, există ordine de plată care probează transferarea unei sume de 200 de mii de lei de către o companie rusă unei întreprinderi cu capital străin din Moldova.

Aceasta, la rândul ei, a transferat banii, cu titlul de donaţie, pe contul Fondului electoral pentru desfăşurarea campaniei electorale a candidatei Reghina Apostolova.
 

Reacţia lui Ilan Şor

În cadrul unei conferinţe de presă cu tematica „Fraudarea alegerilor, înainte ca acestea să aibă loc”, liderul Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, juristul formaţiunii politice, precum şi candidatul Reghina Apostolova au respins acuzaţiile

În opinia lor, această plângere este o provocare grosolană şi are drept scop promovarea media a politicienilor puţin cunoscuţi.

„Dar ei nu văd candidaţii guvernării, care folosesc resursele statului, nu vad cum promovează spoturi video cu un lider european, care vine cu  mesaje electorale pentru ei. Chiar zilele trecute a fost difuzat la televiziune şi pe câteva site-uri un mesaj al unui politician internaţional de la PPE în susţinerea unui candidat.  Asta nu e imixtiune în campania electorala”, a declarat Şor.

„Dar pe unionistul Şalaru nu-l vede nimeni cu promovează distrugerea statului nostru împreună cu candidatul său care este senator român? A verificat cineva rapoartele lor depuse la CEC să vadă cum ascund anumite cheltuieli, bani proveniţi cu siguranţă din România? Nu a verificat nimeni, însă noi vom depune o seizare la CEC”, a continuat liderul formaţiunii.




Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite