CEC a înregistrat primii concurenţi electorali pentru anticipatele din 11 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri Moldova

Patru formaţiuni politice şi două blocuri electorale îşi pot începe campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat astăzi, 21 mai, în calitate de concurenţi electorali toate formaţiunile care şi-au depus dosarul la 14 mai, în prima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea în cursa electorală, transmite IPN.

Este vorba despre:
1. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor
2. Partidul Acasă Construim Europa
3. Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic
4. Blocul electoral „Renato Usatîi”
5. Partidul Acţiune şi Solidaritate
6. Partidul Politic Şor.

Începând de astăzi, concurenţii înregistraţi au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

Comentând informaţiile apărute în public, că Nata Albot, candidat pe lista PAS, a fost prinsă pe Aeroportul Chişinău cu 0,78 de grame de marijuana, liderul formaţiunii, Igor Grosu, a menţionat că în scurt timp Nata Albot va veni cu o reacţie. Politicianul cheamă concurenţii electorali să respecte bunul simţ şi să dea dovadă de un comportament civilizat în campania electorală. PAS condamnă atacurile murdare care, în opinia sa, sunt un deserviciu procesului democratic.

Marina Tauber, deputată a Partidului Şor, a menţionat că, de data aceasta, formaţiunea poate obţine majoritatea în Parlament, pentru a continua proiectele şi faptele bune începute la Orhei. Colegul său, Denis Ulanov a îndemnat CEC să nu cadă pradă provocărilor politice.

Cu excepţia partidelor înregistrate, la CEC au mai depus actele: Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa - Надежда” şi Partidul Democrat din Moldova, actele cărora sunt încă în proces de examinare.

Desemnarea pretendenţilor la funcţia de deputat va avea loc până pe 11 iunie, adică cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite