Blocul ACUM promite reducerea cu 25% a cheltuielilor pentru medicamentele esenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Blocului electoral ACUM DA PAS promit să sporească accesul la servicii de sănătate calitative, inclusiv prin reducerea cu 25% a cheltuielilor pentru medicamentele esenţiale. De asemenea, aceştia susţin că vor majora salariile şi vor crea condiţii bune de lucru pentru angajaţii din domeniul sănătăţii. Angajamentele ACUM pentru sănătate au fost prezentate vineri, 1 februarie, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Reprezentanţii ACUM promit să majoreze alocările pentru compensarea medicamentelor din bugetul de stat, dar şi să reducă din cerinţele inutile pentru producătorii consacraţi de medicamente, pentru a le facilita accesul pe piaţă. Reprezentanţii blocului electoral îşi propun să îmbunătăţească educaţia viitorilor medici, dar şi să accelereze eforturile pentru diminuarea mortalităţii infantile. O altă măsură menţionată este creşterea calităţii şi a accesului la servicii oncologice şi spitale mai bine echipate.

Potrivit liderului Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, viaţa şi sănătatea oamenilor nu se negociază sub nicio formă, iar acest sector strategic trebuie şi va fi finanţat corect, aşa încât personalul medical şi pacienţii să se bucure de un sistem medical care are în centrul său cetăţeanul.

„Din păcate, în ultimii 25 de ani, pentru o mai mare parte a societăţii accesul la servicii medicale de calitate a rămas limitat. Mulţi dintre părinţii noştri nu au mai ajuns la un spital de zeci de ani şi nu pentru că nu ar fi bolnavi, dar pentru că nu au cu ce. Din acest motiv oamenii din Republica Moldova trăiesc în medie cu zece ani mai puţin decât cei din Europa de Vest”, a notat Andrei Năstase.

„Deşi sloganul „Este mai ieftin să previi decât să tratezi” poate părea demodat, noi credem că este mai actual decât oricând. Sănătatea este mai mult decât o problemă pur medicală, ea angajează răspunderea întregii societăţi”, a menţionat Ecaterina Pitel, medic rezident şi candidat al blocului ACUM pe circumscripţia naţională.

Blocul electoral ACUM DA şi PAS este cu numărul doi în buletinul vot pentru circumscripţia naţională. Formaţiunea politică are candidaţi şi în cele 51 de circumscripţii uninominale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite