Andrei Năstase: Vom rezista împotriva acestei dictaturi a unui proxenet penal şi politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii primarului ales, Andrei Năstase, au protestat de dimineaţă în faţa Primăriei Capitalei, nemulţumiţi de faptul că luni seara, 25 iunie, Curtea Supremă de Justiţie a emis o încheiere prin care decizia de invalidare a alegerilor în Chişinău a devenit irevocabilă, transmite IPN.

Victor Sârbu, locuitor al capitalei, a spus că a venit să protesteze deoarece liderul PDM, Vlad Plahotniuc, i-a furat votul pe care i l-a dat lui Andrei Năstase în cadrul alegerilor locale. „De ce nu îi dă voie omului voie să lucreze? El (Vlad Plahotniuc, n.r.) este dictator. El dictează pe cine să îl pupă la puşcărie, pe cine să îl scoată, de la cine să fure bani, de unde să fure bani”, a spus Victor Sârbu.

Alexandru Roşca, locuitor al capitalei, a venit la protest pentru că i-a furat votul „domnul Plahotniuc cu tot cu ortacii lui, în alianţă cu Dodon, în care l-a luat şi pe Ceban”. „Cum, tu spui că îl feliciţi pe Năstase şi pe din dos, pe din spate, te duci să dai cerere? Nici fasciştii nu făceau aşa, pe vremea războiului. Aici am câştigat o insulă, am avut o insulă mică de nădejde. Chişinăul oleacă s-a trezit, satele noastre sunt incapabile să judece”, a spus protestatarul.

Ana Grigoriev este dezamăgită de situaţia din ţară, care este „călcată în picioare”. „Nu ştiu cine şi când ne-a blestemat, dar lucrul acesta se întâmplă, cu mare regret. Mă simt îndurerară. Un om minunat (Andrei Năstase, n.r.), capabil, deştept şi demn, care a vrut să schimbe situaţia în ţara asta şi să ne dea şansă să trăim într-un oraş frumos, în care să te simţi că mergi cu demnitate, dar nu cu capul plecat, nu poate să ne reprezinte”, a spus Ana Grigoriev.

Ion Malic a venit la protest să alunge actuala guvernare. „Toţi se supun lui Plahotniuc. El nu face nimic bun pentru norod, face numai rău. Decizia de ieri a judecătorilor a fost aşa cum a vrut Plahotniuc. Toţi care îl apără pe Plahotniuc trebuie să dea un nou jurământ: „Jur să-l apăr pe Pahotniuc!”, nu să jure că apără poporul”, a spus Ion Malic.

„Mesajul nostru este: Treziţi-vă, oameni buni! Ieri a fost o unică şansă pentru guvernare să îndreptăţească alegerea făcută de către noi, de către chişinăuieni. Votul poporului este ceea ce trebuie să dicteze. Asta înseamnă democraţie. Din păcate, suntem pe linia de mişcare spre dictatură. Este important să protestăm, să ne solidarizăm. El pe asta contează, să ne fie frică, să nu ne solidarizăm”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei, vicepreşedinte PAS.

Primarul ales, Andrei Năstase, a menţionat că pe parcursul zilei de astăzi va anunţa acţiunile de mai departe pentru a apăra votul locuitorilor capitalei. „Vom consulta societatea civilă, diaspora, oamenii care au competenţe în a organiza asemenea lucruri. Cert este că vom rezista împotriva acestei dictaturi a unui proxenet penal şi politic. Noi trebuie să demonstrăm în momentul de faţă unitate”, a spus Andrei Năstase.

Mulţimea, adunată pe la 07.30, s-a dispersat două ore mai târziu, cu angajamentul să revină în stradă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite