Alegeri Republica Moldova. Ghimpu: Ţara lui Dodon nu este Moldova, ci Rusia. Va ajunge preşedinte când va zbura porcul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video privesc.eu
FOTO captură video privesc.eu

Candidatul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea PL, Mihai Ghimpu, nu a ezitat să-l critice pe contracandidatul său prorus la prezidenţiale, socialistul Igor Dodon. Liberalul afirmă că Dodon nu a vorbit niciodată despre necesitatea retragerii trupelor ruseşti din Transnistria, iar asta ar însemna că preşedintele PSRM promovează doar interesele ruseşti la Chişinău.

„Astăzi a devenit mare statalist, dar niciodată nu a pomenit de retragerea armatei ruse, dincontra promite federalizarea. Ceea ce înseamnă readucerea Moldovei din nou în braţele Federaţiei Ruse”, a declarat Ghimpu.

Preşedintele PL avertizează că odată cu venirea lui Dodon la putere, viitorul democratic şi european al Republicii Moldova va fi ameninţat.

„În cazul în care Dodom ajunge preşedinte vom pierde Acordul cu UE, vom pierde libera circulaţie, vom pierde finanţarea externă. Toţi cunoaştem că fără sprijinul din afară noi nu suntem în stare să plătim pensiile, salariile, bursele, îndemnizaţiile, pentru că Republica Moldova nu are o economie”, a menţioneat liderul PL.

Ghimpu a comentat şi investigaţia jurnaliştilor de la RISE Moldova care au adus anumite dovezi că firma fondată de politician Eurosim SRL, ar intenţiona să construiască o clădire cu cinci etaje pentru birorui şi spaţii comerciale în locul unui monument istoric. Acesta subliniază că de fapt, materialul ar demonstra că „Ghimpu este curat şi cinstit şi nu au de ce se lega”.

„Aţi văzut ca ceea? Acela e monument? Acestea sunt nişte aberaţii. Casa ceea care stă aproape să se dărâme este o casă că la noi la Coloniţa, mă scuzaţi de comparaţie, saraiul pentru vaci era mai frumos”, a mai adăugat liberalul.

Mihai Ghimpu a făcut aceste afirmaţii joi, 6 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite