Zeci de şcoli rămase fără directori. Funcţiile vacante vor fi ocupate în urma unui interviu

Zeci de şcoli rămase fără directori. Funcţiile vacante vor fi ocupate în urma unui interviu

Interviul va dura 20 de minute

Zeci de unităţi de învăţământ din judeţ nu au directori sau directori adjuncţi, nici după cel de-al doilea concurs organizat în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 29 de unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj, fotoliile de directori ori de directori adjuncţi au rămas neocupate după concursul organizat, în cursul lunii iulie, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Pentru cele 58 de funcţii de conducere în şcolile şi grădiniţele sălăjene s-au înscris doar 34 de cadre didactice, una fiind eliminată încă din etapa selecţiei dosarelor, alte trei, după proba scrisă, iar altele, la proba de evaluare a curriculumului vitae şi a interviului.

Potrivit datelor publicate de către reprezentanţii ISJ Sălaj, au rămas fără directori şcolile gimnaziale din Almaşu, Jebucu, Băbeni, Aluniş, Carastelec, Coşeiu, Cuzăplac, Dragu, Gîrbou, Halmăşd, Panic, Letca, Lozna, Mirşid, Măerişte, Românaşi, Pusta, Şimişna şi Zalha, liceele din Ileanda, Nuşfalău şi Sîg, Clubul Copiilor Jibou şi Palatul Copiilor din Zalău. De directori adjuncţi este nevoie la Şcoala Gimnazială din Bobota şi la “Simion Bărnuţiu” Zalău şi la liceele tehnologice din Şărmăşag, Sîg, Crasna, Nuşfalău şi la “Mihai Viteazul” Zalău.

Toate acestea vor fi ocupare prin detaşare în interesul învăţământului, a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale. Cei interesaţi să preia, provizoriu, frâiele uneia dintre unităţile şcolare amintite vor fi testaţi în cadrul unui interviu, unde vor avea de prezentat planul operaţional pentru anul şcolar 2017 – 2018 al unităţii de învăţământ pentru care şi-au exprimat opţiunea, respectiv cunoştinţele privind legislaţia şcolară raportat strict la specificul şi la nivelul unităţii de învăţământ pentru care au optat. Pentru au convinge comisia de evaluare că sunt potriviţi pentru un astfel de post, candidaţii vor avea la dispoziţie cel mult 20 de minute.

Cei interesaţi trebuie să depuna la ISJ Sălaj opţiunea în scris, până în 17 august, cu precizarea unităţii de învăţământ şi a funcţiei de care sunt interesate, interviul fiind programat în 21 şi 22 august, în faţa unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administraţie al Inspectoratului. Punctajul maxim este 30 de puncte, iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte.

Vă mai recomandăm:

Peste 30 de profesori vor să fie directori de şcoli. Cine sunt candidaţii

S-au afişat notele la Titularizare. Mai mult de jumătate dintre dascăli au picat examenul

citeste totul despre: