S-au afişat notele la Titularizare. Mai mult de jumătate dintre dascăli au picat examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50 de candidaţi au luat note sub 5
Peste 50 de candidaţi au luat note sub 5

Primele rezultate ale examenului scris de titularizare au fost afişate marţi, 18 iulie, la sediul  Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj şi pe site-ul Ministerului Educaţiei. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii până miercuri, la ora 15.

Doar 48,8 la sută dintre dascălii care au participat la concursul de titularizare pe post din acest an au reuşit să obţină cel puţin nota 7 la proba scrisă ce a avut loc luni, 17 iulie, la Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" Zalău.
Astfel, din cei 286 de candidaţi prezenţi în sălile de examen, 151 au luat note mai mici de 7, pierzând, astfel, şansa de a se titulariza. În schimb, aproximativ 90 au posibilitatea să rămână în învăţământ întrucât au obţinut peste 5.
Două cadre didactice au fost notate cu 10. Este vorba despre Roxana Gabriela Bolog, o viitoare învăţătoare, şi de Miklos Csilla, o viitoare profesoară de educaţiei fizică şi sport. Cea dintâi este, de altfel, singurul candidat care a primit nota 10 şi la inspecţia specială în profilul postului.

Rezultatele probei scrise

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, dascălii nemulţumiţi de notele la proba scrisă, pot depune contestaţii în cursul zilei de marţi, până la ora 21, şi miercuri, 19 iulie, în intervalul orar 9-15. Rezultatele finale vor fi afişate la sediu ISJ Sălaj şi pe site-ul dedicat în data de 25 iulie, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

La proba scrisă a examenului de titularizare, 22% (81) dintre candidaţi au absentat ori s-au retras din motive medicale sau personale.

Anul trecut, din totalul celor 295 de participanţi la Titularizare, doar 115 au reuşit să ia notă de trecere, rata de promovare fiind de 39,24%.

"Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului”, conform ISJ Sălaj.
În judeţ există 63 de posturi titularizabile.

Vă mai recomandăm:

Trei profesori au picat concursul pentru directori de şcoli. Rezultatele probei scrise

Concurenţă mare la Titularizare. Aproape 370 de profesori se „bat“ pe 63 de posturi

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite